Legea anti-LGBTQ+ face victime: un model trans celebru a fost ucis

Ministerul de Interne al Georgiei a anunțat că Kesaria Abramidze, în vârstă de 37 de ani, a fost găsită miercuri înjunghiată în locuința sa dintr-o suburbie a orașului Tbilisi. Ulterior, presa georgiană a relatat că un bărbat a fost reținut în legătură cu această crimă.

Decesul său survine pe fondul adoptării unei legislații controversate despre „valorile familiei și protecția minorilor”, care va permite autorităților să interzică evenimentele Pride și să cenzureze filmele și cărțile.

Legea, aprobată marți de parlamentul georgian în a treia și ultima lectură, prevede interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex. Aceasta este așteptată să devină un nou subiect de tensiune între Georgia și Uniunea Europeană, în contextul eforturilor țării de a adera la blocul comunitar.

Criticii afirmă că proiectul de lege, inițiat de partidul de guvernământ Visul Georgian în vara acestui an, seamănă cu legislația din Rusia vecină, unde autoritățile au introdus o serie de măsuri represive împotriva comunității LGBTQ+ în ultimul deceniu.

Sub conducerea partidului Visul Georgian, care a adoptat o poziție tot mai anti-liberală, violența împotriva comunității LGBTQ+ a crescut semnificativ în țară.

Motivele din spatele uciderii lui Abramidze nu sunt încă clare, însă moartea sa a fost repede interpretată de societatea civilă georgiană ca parte a unei campanii orchestrate de stat împotriva minorităților din țară.

În acest an, zeci de mii de persoane au participat la un marș în capitală pentru a susține „valorile tradiționale ale familiei”, eveniment la care au fost prezente partidul de guvernământ și influenta Biserică Ortodoxă, cunoscută pentru vederile sale profund conservatoare.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Marcel Ciolacu transmite un mesaj care provoacă valuri pe scena politică

Dezvăluiri din procesul care a șocat Franța. Unul dintre cei 50 de violatori a recunoscut tot în fața instanței: ‘Și eu fac parte din acest coșmar’