L’Equipe: Deplasarea lui Kylian Mbappé la Stockholm, 100.000 de euro / În plus, avionul privat cu care a călătorit a emis 25 de tone de dioxid de carbon

Timpul petrecut de fotbalistul Kylian Mbappé între Madrid, Stockholm şi Corsica a avut un preţ: 100.000 de euro, conform calculelor L’Equipe. Şi asta pe lângă cele 25 de tone de dioxid de carbon emise de avionul privat cu care a călătorit, precizează jurnalul francez.

Căpitanul naţionalei Franţei şi anturajul său au folosit un Embraer Legacy 550, avion cu 8 locuri operat de compania malteză Luxaviation, care a devenit recent prima companie de aviaţie de business din Europa.

Mbappé a plecat de la Madrid miercuri, 9 octombrie, ajungând la Stockholm la ora 18.51. Avionul a rămas apoi la sol până vineri, 11 octombrie, la ora 14.17, când s-a îndreptat spre Corsica. Avionul a rămas apoi la sol până la plecarea spre Le Bourget în după-amiaza târzie a zilei de duminică 13 octombrie, înainte de a ajunge în cele din urmă la Madrid la ora 16.22 a zilei următoare. Cu aproximativ cincisprezece ore de zbor facturate, cărora li se adaugă timpii morţi, costul călătoriei este estimat, potrivit unui pilot, la 100 000 de euro.

Această escapadă cu avionul privat a avut, de asemenea, un cost pentru mediu. Pentru a determina acest lucru, L’Equipe a utilizat Small Emitters Tool, care calculează amprenta de carbon a aeronavelor aprobate de Comisia Europeană. Avionul folosit de Mbappé a parcurs 6 600 km în patru zboruri şi a emis un total de 25 de tone de CO2. 

 

Astra Film Festival 2024 începe în weekend. Documentarul „Tata”, de Lina Vdovîi şi Radu Ciorniciuc, proiectat în deschidere la Sala Thalia

AUR acuză: PSD vrea să scoată AUR din cursa pentru Parlament la Bistrița-Năsăud!