- „În momentul în care Laura Vicol a fost numită președinte al Comisiei Juridice, vă spun un lucru din interior, Marcel Ciolacu nu a vrut să o numească. Vă spune cineva care nu are legătură cu PSD-ul și cu Marcel Ciolacu. Structurile de avocați au protestat pentru faptul că propunerea Laurei Vicol de către PSD era propunerea unui avocat care lucra cu corupții și care trăia pe picior mare. Structurile de avocați au protestat și au spus așa: nu se poate sancționa un avocat pentru că își face treaba și pentru că apărat clienți din zona corupției, pentru că asta face avocatul. Deci elementul pe care vi-l spun este că Ciolacu nu a vrut să o pună președinte al Comisiei Juridice. Nu a pus-o el”, a declarat Fenechiu.
Laura Vicol a demisionat în octombrie anul trecut din PSD și de la șefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, după apariția scandalului imobiliar Nordis.
Premierul Marcel Ciolacu (PSD) le-a prezentat jurnaliştilor, miercuri, la Parlament, facturi „în original” şi alte documente referitoare la zborurile cu avioanele de lux Nordis.
Întrebat dacă este afectat de ancheta referitoare la cazul Nordis, Ciolacu a spus: „M-ar fi afectat în mod direct în cazul în care aş fi încălcat legea, în care aş fi ştiut că proprietarii de la Nordis fac parte dintr-un grup infracţional, în momentul în care aş fi ştiut sau aş fi contribuit la acest grup infracţional, lucru pe care nu l-am făcut şi ştiţi foarte bine acest lucru. Mai mult, singurul lucru unde am avut anumite bănuieli, la sesizarea dumneavoastră, a fost în ceea ce priveşte actele promovate şi avizate prin Comisia juridică de către doamna Laura Vicol, unde grupul Partidului Social Democrat a făcut un audit la fiecare lege semnată şi promovată prin Comisia juridică şi nu există nicio lege care să fi favorizat vreo companie”.
Vicol şi soţul acesteia, Vladimir Ciorbă, acționarul principal al Nordis, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri, în dosarul Nordis.
Ancheta vizează 40 de persoane fizice şi 32 de firme şi se referă la un grup infracţional organizat, structurat pe un model piramidal cu trei paliere, care a conceput şi pus în aplicare un mecanism infracţional complex, constând în promovarea şi dezvoltarea unor proiecte imobiliare sub acoperirea mai multor societăţi comerciale, urmate de încasarea de sume de bani de la clienţi (cumpărători), delapidarea fondurilor societăţilor, inducerea în eroare a cumpărătorilor cu ocazia executării ante-contractelor şi contractelor de vânzare-cumpărare, evidenţierea de operaţiuni fictive în contabilitatea societăţilor controlate în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat şi stabilirea cu rea-credinţă a taxelor (TVA), având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul de stat ori compensări datorate bugetului general, cauzându-se prejudicii societăţilor comerciale, clienţilor cumpărători şi bugetului de stat.