Liga Naţiunilor: Austria a surclasat Norvegia, scor 5-1, Grecia – Irlanda 2-0

Echipa naţională a Austriei a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 5-1, echipa naţională a Norvegiei, în grupa B3, a Ligii Naţiunilor.

Deşi naţionala lui Stale Solbakken i-a aliniat în atac pe Haaland şi Sorloth,. Austriecii au deschis scorul prin veteranul Marko Arnautovic, în minutul 8. Norvegienii au egalat până la pauză, prin Sorloth, în minutul 39, însă gazdele au revenit la conducere în startul părţii secunde. Hanche-Olsen l-a faultat pe Baumgartner în careu şi VAR a validat decizia arbitrului maghiar Tamas Bognar – penalti, transformat de Arnautovic. După opt minute Philipp Lienhart a majorat diferenţa la 3-1 pentru gazde şi norvegienii au căzut psihic. Posch a înscris cu o lovitură de cap pentru 4-1, în minutul 62, iar Michael Gregoritsch a stabilit scorul final în minutul 71. Austria are 7 puncte, la fel ca şi Norvegia, dar golaveraj mai bun, şi conduce în clasamentul B3. Slovenia are şi ea tot 7 puncte, în vreme ce Kazahstanul a strâns un singur punct.

Într-un alt meci, în grupa Angliei, B2, Grecia a învins Irlanda cu 2-0. Bakasetas a deschis scorul în meciul de pe stadionul Karaiskakis. Era minutul 48 şi gazdele şi-au majorat avantajul până la final, înscriind prin Petros Mantalos, în minutul 90+2. Grecii au ajuns la patru victorii consecutive care le-au asigurat primul loc în grupă, cu 12 puncte.

În grupa C4, la Torshavn, Insulele Feroe şi Letonia au încheiat la egalitate, 1-1. Hanus Sorensen a marcat pentru gazde, în minutul 40, iar Darios Sits a egalat în minutul 69.

 

Zelenski spune că trupe nord-coreene luptă alături de ruşi în Ucraina şi cere mai mult ajutor: „Pacea adevărată poate fi obţinută doar prin forţă. Trebuie să acţionăm pentru a împiedica Rusia şi aliaţii săi să se adapteze la capacităţile noastre”

Alianța pe care Rusia o are cu un regim comunist îi dă fiori lui Zelenski: ‘Devine din ce în ce mai puternică’