Ligile europene și FIFPRO vor depune luni o plângere antitrust împotriva FIFA

Demersul celor două organizații, anunțat în iulie, intervine la două săptămâni după ce cea mai înaltă instanță europeană a decis că regulile de transfer ale jucătorilor impuse de organismul de conducere al fotbalului mondial încalcă legislația UE, în urma unei contestații formulate de fostul jucător francez Lassana Diarra.

Plângerea subliniază, de asemenea, tendința tot mai accentuată a sportivilor nemulțumiți și a organizațiilor sportive de a apela la autoritatea antitrust a UE pentru a asigura condiții de concurență echitabile și pentru a diminua puterea organismelor de conducere.

Plângerea Ligilor Europene și a FIFPRO se axează pe calendarul internațional al meciurilor, care, potrivit acestora, a devenit nesustenabil pentru ligile naționale și reprezintă un risc pentru sănătatea jucătorilor, FIFA abuzând de puterea sa.

La rândul său, FIFA a declarat că actualul calendar a fost aprobat în unanimitate de consiliul său, după o consultare cuprinzătoare care a inclus FIFPRO și organismele ligilor.

Comisia Europeană, care acționează ca autoritate de aplicare a normelor de concurență pentru blocul celor 27 de țări, poate ordona întreprinderilor și organizațiilor să pună capăt practicilor anticoncurențiale și poate impune amenzi.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Oţelul Galaţi a câştigat meciul amical cu CSM Focşani (3-1)