Lista companiilor de stat şi datele financiare ale acestora, publicată de Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice / Hidroelectrica, Romgaz şi Nuclearelectrica, cele mai mari profituri – STATISTICI

#image_title

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a publicat, miercuri, aşa cum a anunţat vicepremierul Dragoş Anastasiu, detaliile financiare ale celor 1.326 de întreprinderi publice. Cele mai mari profituri le înregistrează Hidroelectrica, Romgaz şi Nuclearelectrica. Top cinci este completat, dar cu profituri semnificativ mai mici, de către CEC Bank şi Compamia Naţională Aeroporturi Bucureşti.

AMEPIP a publicat, miercuri seară, pe , datele exacte ale celor 1.326 de întreprinderi publice pe care le monitorizează.

Instituţia a realizat un top al profiturilor, iar pe primul loc se situează Hidroelectrica, urmată de Romgaz şi Nuclearelectrica.

La distanţa mare de primele trei companii se situează CEC Bank şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Top zece companii profitabile este completat de Transelectrica, Electrocentrale Bucureşti, Transgaz, Complexul Energetic Oltenia şi Imprimeria Naţională.

De asemenea, sunt sute de companii în dreptul cărora cifra este zero. Dragoş Anastasiu a vorbit, marţi, despre 250 de companii cu zero venituri, dar şi despre 300 de companii care, deşi aveau această obligaţie, nu au depus date financiare.

AMEPIP nu publică separat situaţia pierderilor, însă datele prezentate anterior de Dragoş Anastasiu se refereau la  266 de întreprinderi care generează pierderi de 2,5 miliarde de lei, dintre care 7 companii generează pierderi de două miliarde.

Potrivit vicepremierului este vorba de Căi Ferate CFR SA, Electrocentrale Craiova SA, Unifarm SA, Transport feroviar Marfa CFR Marfa SA, compania municipală Termoenergetica SA, Metrorex SA şi Complex Energetic Valea Jiului SA.

 

 

Acordul comercial SUA–Japonia, anunţat de Trump, conţine modificări scrise de mână şi discrepanţe în cifre

Florin Manole, despre pensiile speciale: În acest moment avem un text în lucru, va fi finalizat în curând, probabil în august / Va creşte vârsta de pensionare, probabil la 60 de ani, cu etapizare mai rapidă