LIVE TEXT – Război în Ucraina: Forțele ucrainene au distrus o stație radar rusească Nebo-M folosind rachete balistice ATACMS

Planul Arabiei Saudite de a crește producția de țiței ar putea submina serios veniturile Rusiei din combustibili fosili necesare pentru războiul său împotriva Ucrainei, notează Politico.

Riad intenționează să renunțe la prețul țintă neoficială de 100 de dolari pe baril și să crească producția pentru a-și asigura poziția dominantă pe piața globală, chiar și cu prețul scăderii prețului petrolului, a raportat săptămâna trecută Financial Times, citând sursele sale.

Rusia depinde foarte mult de profiturile din petrol și gaze, care au reprezentat aproape o treime din veniturile federale totale ale țării în 2023 și 42% în 2022. Profiturile combustibililor fosili joacă astfel un rol cheie în finanțarea scumpei mașinii de război a Rusiei.

Continuarea aici

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

Moda de lux caută înspirație / Gigi Hadid pe podium într-o rochie mini cu bandă de ambalare

Opoziţia rusă din exil este zguduită de un scandal: Echipa lui Aleksei Navalnîi sugerează că atacul cu ciocanul asupra unui critic al Kremlinului ar fi o răfuială internă şi în spatele ei ar fi un fost colaborator al lui Mihail Hodorkovski