LIVE TEXT – Război în Ucraina: O bombă ghidată a lovit un bloc din Harkov

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit încă o dată României pentru sistemul Patriot furnizat şi, luând ca argument atacul din cursul nopţii, care s-a petrecut foarte aproape de frontieră, avariind punctul de trecere de la Orlivka (Isaccea), liderul de la Kiev a cerut ca în zonele din vecinătatea ţărilor NATO apărarea antiaeriană să fie asigurată în comun, iar aceste ţări să contribuie la doborârea dronelor şi rachetelor ruseşti.

„Noaptea trecută, armata rusă a lovit din nou Ucraina cu (drone) Shahed. În special, au fost lovituri în regiunea Odesa, în districtul Izmail, foarte aproape de graniţa cu România. (Dronele) Shahed au lovit infrastructura civilă obişnuită – un terminal de feribot, camioane, un depozit de cereale. Aceasta este exact ceea ce teroriştii ruşi au vizat întotdeauna – securitatea alimentară a regiunii şi a lumii”, a spus Zelenski.

Continuarea aici

content-image

O bombă ghidată rusească a lovit miercuri seara un bloc de apartamente din Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, rănind cel puțin șapte persoane, a declarat guvernatorul regional Oleh Siniehubov.

Siniehubov a scris pe aplicația de mesagerie Telegram că atacul a provocat pagube. Serviciile de urgență se află la fața locului.

content-image

Imaginile recent publicate în mediul Online arată forțele ruse lovind un oraș ucrainean, folosind ceea ce surse pro-Kremlin au susținut că este una dintre cele mai puternice bombe non-nucleare din lume.

Începând de marți dimineață au început să circule videoclipuri în presa rusă și ucraineană cu o „bombă cu vid” lansată asupra orașului Vovchansk din regiunea Harkov din nord-estul țării.

În videoclip, bomba poate fi văzută coborând din colțul din dreapta sus al ecranului, explodând în orașul deja abandonat și avariind clădirile din jur.

Continuarea aici

content-image

OpenAI a strâns 6,6 miliarde de dolari de la investitori la o evaluare de 157 de miliarde de dolari

BVB a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de miercuri