LIVE TEXT – Război în Ucraina: Rusia a trimis în ultimele ore două valuri de drone spre capitala Ucrainei

G7, care reuneşte şapte dintre cele mai avansate economii ale lumii, a anunţat vineri un acord pentru a acorda un împrumut de „aproximativ 50 de miliarde de dolari” Ucrainei, informează AFP, citat de AGERPRES.

Acordul va fi finanţat din dobânzile activelor ruse îngheţate în cadrul sancţiunilor occidentale.

„Veniturile împrumutului vor fi vărsate prin canale multiple pentru a sprijini asistența bugetară, militară și de reconstrucție a Ucrainei”, au adăugat liderii G7.

Continuarea aici

content-image

Primarul Kievului a declarat că o dronă rusească a lovit o clădire înaltă din capitala ucraineană. Vitali Kliciko a precizat că etajele superioare ale blocului rezidenţial sunt în flăcări, iar serviciile de urgenţă se află la faţa locului.

Potrivit guvernatorului regional, Serhi Lisak, trei persoane au fost rănite, iar una dintre acestea se află în stare gravă, informează Rador Radio România.

content-image

O dronă a lovit un turn rezidenţial din Kiev, provocând un incendiu şi distrugând apartamente pe trei etaje, a anunţat vineri seară primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„În cartierul Solomianskîi, etajele superioare ale unui turn rezidenţial lovit de o dronă inamică sunt în flăcări. Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului”, a scris Vitali Kliciko pe Telegram.

„Apartamentele de la etajele 17, 18 şi 19 au fost lovite. Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului”, a adăugat el. Solomianskîi este situat în vestul capitalei Ucrainei.

Continuarea aici

content-image

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Acţiunile europene au închis vineri din nou în uşoară scădere. Titlurile Mercedes şi Remy Cointreau au coborât după câstiguri dezamăgitoare

Marşuri moto ”Pink Ride” de conştientizare asupra cancerului de sân, în Bucureşti şi Cluj-Napoca