‘Lovitură’ chirurgicală! Un medic a operat un pacient cu briceagul elvețian folosit pentru a-și tăia mâncarea: Explicația dată de doctor

Un chirurg din Marea Britanie, de la NHS, a folosit un briceag elvețian pentru a deschide pieptul unui pacient, deoarece a susținut că nu a putut găsi un bisturiu steril.

University Hospitals Sussex a declarat că operația a fost o urgență, dar acțiunile chirurgului au fost „în afara procedurilor normale și nu ar fi trebuit să fie necesare”.

Prof Graeme Poston, un martor expert în neglijență clinică și un fost chirurg consultant, a declarat pentru BBC: „Mă surprinde și mă îngrozește. În primul rând, un briceag nu este steril. În al doilea rând, nu este un instrument de operare. Și în al treilea rând, toată trusa [trebuie să fi fost] acolo.”

Poliția investighează separat cel puțin 105 cazuri de presupusă neglijență medicală în cadrul trustului și ia în considerare acuzații de omor prin neglijență gravă și omor din culpă.

Chirurgul cu briceagul, pe care BBC nu îl numește, opera un pacient la Royal Sussex Hospital din Brighton când s-a chinuit să găsească un bisturiu.

În schimb, a folosit un cuțit Swiss Army pe care îl folosea în mod normal pentru a tăia fructe pentru prânz.

Pacientul a supraviețuit, dar documentele interne arată că colegii chirurgului au considerat că comportamentul său a fost „discutabil” și au fost „foarte surprinși” că acesta nu a reușit să găsească un bisturiu.

BBC a descoperit, de asemenea, că același chirurg a efectuat trei operații cu risc presupus scăzut în două luni, în care toți cei trei pacienți au murit la scurt timp după aceea.

BBC a raportat anterior că:

– Patru denunțători au declarat că pacienții au murit în mod inutil și au fost „efectiv mutilați” la încredere

– Un fost chirurg a susținut că în departamentul de neurochirurgie a existat o „cultură de bandă”. Același medic a afirmat că un chirurg a avut decese disproporționate, iar un al doilea a făcut operații complexe fără o pregătire adecvată

– O revizuire internă a recunoscut că medicii ar fi putut salva viața studentei Melissa Zoglie dacă ar fi acționat mai devreme

– Poliția din Sussex a recrutat personal suplimentar ca parte a anchetei sale privind omorul prin imprudență care vizează trustul

– O analiză a Colegiului Regal al Chirurgilor a descoperit o „cultură a fricii” în cadrul trustului și a sugerat că managerii de rang înalt ar putea trebui înlocuiți

– Trustul NHS a pierdut o bătălie juridică de nouă luni cu BBC și The Times pentru a bloca accesul la documente și a le redacta în două cazuri de tribunal de muncă

Trustul NHS a lansat o serie de investigații interne cu privire la cei trei pacienți care au murit – și a concluzionat că aceștia au avut parte de „îngrijire precară”.

De asemenea, a recunoscut că o femeie care a murit „ar fi supraviețuit dacă nu ar fi existat complicații postoperatorii”.

Fiica femeii, care a cerut să nu fie identificată, a declarat: „Nu am înțeles cum a murit mama. Nimeni nu părea să știe de ce operația nu a avut succes.

„Trebuie să existe o anchetă aprofundată asupra acestor decese, nu doar un plan de acțiune. Asta nu este suficient”, a spus aceasta.

Autoritatea de supraveghere a sănătății, Care Quality Commission, a analizat decesele și a concluzionat că nu au existat încălcări ale reglementărilor.

University Hospitals Sussex a declarat: „Investigațiile noastre nu au ridicat preocupări cu privire la cabinete în sine, dar au identificat teme comune pentru îmbunătățire, pe care le-am acționat imediat pentru a ne asigura că serviciile noastre sunt cât mai sigure posibil.

„Acestea au inclus o mai bună comunicare cu pacienții înainte și după operație, o formare îmbunătățită pentru îngrijirea la sfârșitul vieții și procese consolidate în special atunci când îngrijirea este transferată de la un site la altul.”

Prof. Poston a declarat că aceste operații au de obicei o șansă de 1% de a se încheia cu deces.

După ce a analizat dosarul de angajare al chirurgului, care includea o lungă așteptare pentru a deveni consultant, Prof. Poston a declarat: „Nu îl cunosc pe acest individ, dar v-ați putea îngrijora că au existat probleme în cursul acestei formări și al progresului prin formare”.

Cu puțin timp înainte de decese, operațiile au fost mutate temporar la Spitalul Worthing de la un loc mai mare în apropiere de Brighton împotriva unor sfaturi clinice.

Directorul executiv al trustului, George Findlay, a fost informat de către colegi că au avut probleme de siguranță cu privire la mutarea locației operațiilor. Poziția trustului nu s-a schimbat.

University Hospitals Sussex a declarat că decizia de a muta operațiile a inclus „un proces minuțios… cu supravegherea din partea echipei executive”.

Ca răspuns la ancheta mai amplă a poliției asupra trustului, un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a declarat: „Suntem conștienți de rapoartele îngrijorătoare investigate în prezent de poliția din Sussex și gândurile noastre sunt alături de cei care au pierdut persoane dragi. Este vital ca ofițerii de poliție să primească spațiul și sprijinul necesar pentru a investiga în mod corespunzător aceste aspecte. Sussex Police a confirmat că University Hospitals Sussex NHS Foundation Trust cooperează pe deplin cu această anchetă.”

Piața AI, în fierbere: Un gigant mondial, prezent și în România, concediază mii de angajați

Dinamo Bucureşti, înfrângere la debutul în European North Basketball League