Lovitură de teatru la CCR – A fost contestată și candidatura lui Marcel Ciolacu

Contestația împotriva înregistrării candidaturii lui Marcel Ciolacu a fost formulată de Asociația Europeană pentru Opoziție Economică.

Potrivit art. 31 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, în cel mult 24 de ore de la înregistrarea candidaturii și a semnului electoral, candidații, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale, după caz. Contestațiile se fac în scris și se depun la Curtea Constituțională.

Curtea Constituțională soluționează contestațiile în termen de cel mult două zile de la înregistrare. Hotărârile sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ciolacu, despre solicitările Comisiei Europene privind preţurile la energie: România nu este obligată de către nimeni nu nimic Mie, Comisia Europeană nu mi-a cerut niciodată nimic anormal

PNL fierbe după hotărârea CCR în cazul Șoșoacă: Sighiartău denunță o manevră PSD-UDMR