Lovitură neașteptată pentru Dan Diaconescu: Procurorii intră tare peste martorii din dosar

 

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: „Prin rechizitoriul nr. 1865/P/2023 din 31.07.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului Dan Cristian Diaconescu, pentru pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 220 alin. 1 şi alin. 4 lit. e) Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 Cod penal, act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 220 alin. 1 şi alin. 4 lit. e) Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 Cod penal, folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 216¹ Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 Cod penal, și folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 216¹ Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal.

Cauza a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa – Secţia Penală cu nr. 20152/212/2023.

Având în vedere declaraţiile date de persoanele audiate la termenul de judecată din data de 16.10.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal, şi a unei infracţiuni de mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 alin. 1 şi alin. 2 lit. d Cod penal.

În esenţă, prin actul de sesizare s-a reţinut că depoziţiile celor trei persoane ascultate au fost contrare celor date de aceleaşi persoane în cursul urmăririi penale şi că au ca scop îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului.

Precizăm că sesizarea din oficiu este o modalitate de sesizare a organelor de urmărire penală, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, iar în nicio situație aceasta nu este de natură a înfrânge principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Judecătorii nu îl lasă pe Dani Mocanu să plece din țară – Manelistul avea planificat un concert în străinătate

Liderul NATO demască operațiunile Rusiei din R. Moldova: ‘Moscova are un scop aici!’