Ludovic Orban: Diana Şoşoacă – un pericol real la adresa democraţiei din România

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, candidat la alegerile prezidenţiale, a declarat că Diana Şoşoacă este „goarna principală a propagandei ruseşti în România” şi „un pericol real” la adresa democraţiei.

„Nu! Nu voi vărsa nicio lacrimă. Nici măcar de crocodil, aşa cum au vărsat cei care privesc cu jind şi ipocrizie la voturile ei, pentru dispariţia lui Şoşoacă din cursa prezidenţială. Şoşoacă este goarna principală a propagandei ruseşti în România, parte a coloanei a cincea care acţionează în ţara noastră în numele regimului criminal Putin, promotorul scoaterii României din spaţiul democraţiilor liberale şi alinierii la blocul regimurilor dictatoriale. Este un pericol real la adresa democraţiei din România”, a scris Orban, duminică, pe Facebook.

El a adăugat că după ce va ajunge preşedintele României va face o reformă a Curţii Constituţionale, reformă pe care o consideră obligatorie.

„Cât despre CCR şi PSD, rămâne cum am stabilit. Este obligatorie o reformă a Curţii Constituţionale, pe care o voi face după ce voi ajunge preşedinte. PSD este un partid care acţionează ca o caracatiţă care se încolăceşte în jurul tuturor instituţiilor democratice ale statului, transformându-le în anexe ale partidului stat. PSD trebuie bătut, atât în alegerile prezidenţiale, cât şi în alegerile parlamentare. Şi sunt convins că din ce în ce mai mulţi români înţeleg asta. P.S. Sunt ridicoli ‘tovarăşii de drum ai PSD’, în încercarea lor de a arăta ce pericol este PSD pentru democraţie. Păi, nu sunt ei principalii vinovaţi pentru readucerea la putere a PSD?”, a mai scris Orban.

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dãdârlat)

Șoșoacă își cheamă susținătorii la protest în fața CCR. Mesaj vehement împotriva NATO, UE: ‘Afară cu toți străinii din țară, afară khazarilor’

Prezidenţiale2024/ BEC: Încă şase candidaţi s-au înscris în cursa electorală pentru Cotroceni