Ludovic Orban face acuzații incendiare: PNL îl va susține pe Marcel Ciolacu în turul 2!

„Dacă ordonă la peneliști, o să îl pună pe listă. BEC și-a luat prin ceea ce a hotărât libertatea de a accepta sau a nu accepta candidatura lui Iohannis sau a altui independent. Pe mine nu mă interesează de Iohannis, ci ceea ce se întâmplă cu Iohannis de aici înainte. Înțelegerea a fost ca PNL să sprijine candidatul PSD la prezidențiale în turul 2. Nu ai cum să intri în turul 2 cu 8%. Și eu am văzut sondaje pe București în care Burduja mai avea un pic și îl depășea pe Nicușor Dan. Burduja a luat 8% și Nicușor Dan aproape 50%. Eu sunt convins că există un plan de alianță și după 2024. Și sunt convins că la masa discuțiilor cu PSD nu a stat Cîțu, care a fost expediat când nu a fost nevoie de el sau Ciucă, ci a stat chiar Iohannis. Pesediștii nu știu să împartă puterea. Cine s-a făcut tovarăș de drum cu PSD a dispărut, UNPR, ALDE”, a declarat Ludovic Orban la România Tv.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în SUA, despre legea care să îi permită să candideze la alegerile parlamentare, că nu a dorit o lege pentru el şi poate să spună cu certitudine că va avea grijă ca această lege să nu existe.

Ulterior, a transmis că îşi va încheia mandatul de Preşedinte al României la termen şi nu va demisiona din funcţie. Şeful statului a mai spus că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, pentru că nu susţine modificarea legislaţiei electorale în favoarea unei singure persoane.

Senatorul Daniel Fenechiu (PNL) a declarat, luni, despre proiectul care îi dădea posibilitatea preşedintelui să candideze pe lista unui partid, că cei doi iniţiatori şi-au retras semnăturile şi proiectul nu mai există. Propunerea legislativă a fost depusă de el şi de liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

 

 

Serie A: Parma – Cagliari, scor 2-3, cu goluri Man şi Răzvan Marin

SCM Timişoara, victorioasă după prelungiri în campionat