Lufthansa şi Air France îşi prelungesc suspendarea zborurilor către Beirut şi Tel Aviv

Companiile aeriene Lufthansa şi Air France anunţă joi că prelungesc suspendarea zborurilor către Tel Aviv şi Beirut, din cauza unor tensiuni în regiune, relatează AFP.

”Din cauza situaţiei securitare de la destinaţie, Air France îşi suspendă legăturile” între Paris ”şi Beirut (Liban)” şi între Paris ”şi Tel Aviv (Israel) până la 20 septembrie”, declară AFP compania.

În acelaşi timp, Lufthansa şi-a prelungit suspendarea zborurilor la Tel Aviv până la 24 septembrie, inclusiv, şi până la 26 septemrbie la Beirut.

Compania germană şi-a suspendat zborurile către Teheran, în Iran, până la 24 septembrie, inclusiv.

Armata israeliană a anunţat joi că a bombardat şapte instalaţii Hezbollah în sudul Libanului, sporind astfel presiunile asupra mişcării islamiste libaneze Hezbollah la o zi după o serie de explozii sângeroase atribuite Israelului, care au vizat sisteme de transmisiuni Hezbollah.

Aceste explozii s-au soldat marţi şi miercuri cu 37 de morţîi şi aproape 3.000 de răniţi, exacerbând temeri cu privire la izbucnirea unui război la scară mare în Orientul Mijlociu.

Isarelul nu a comentat aceste atacuri, care au avut loc după ce a anunţat că şi-a extins obiectivele Războiului din Fâşia Gaza până la frontiera israeliană de nord cu Libanul, pentru a permite întoarcerea deplasaţilor israelieni în nordul ţării.

După ce şi-a reluat la începutul lui septembrie legăturile la Teheran şi tel Aviv, Lufthansa le-a suspendat din nou marţi seara, după prima serie de explozii de pagere în Liban.

Numeroase companii şi-au modificat de mai multe ori programul zborurilor în ultimele luni, din caua tensiunilor sporite din Orientul Mijlociu.

Air France precizează că o ”reluarea a operaţiunilor rămâne supusă unei evaluări zilnice a situaţiei la faţa locului”.

Compania aeriană franceză anunţă că urmăreşte ”în permanenţă situaţia gropolitică a teritoriilor deservite şi survolate de către aeronavele sale pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă zborurilor şi securităţii zborurlor”.

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Cătălin Anghelina – Un fugar adus astăzi din Danemarca. A fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de minore. Ducea în străinătate fete pentru a practica prostituţia

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah denunţă atacurile cu pagere şi walkie-talkie drept ”un masacru fără precedent” şi ”încălcarea tuturor liniilor roşii” de către Israel. El anunţă ”anchete interne” şi ameninţă. Aviaţia israeliană îi bruiază discursul