Lumea ştiinţifică este bulversată: o bucată de cărbune găsită în Rusia conține ceva ce nu poate fi explicat

Potrivit Komsomolskaya Pravda, un locuitor din Vladivostok – în apropiere de granița dintre China și Coreea de Nord – pe nume Dmitri, a observat ceva ciudat la o bucată de cărbune pe care o obținuse pentru a-și încălzi locuința în timpul iernii.

O șină sau o tijă cu aspect metalic era presată în cărbune, ceea ce l-a determinat pe Dmitri să îl contacteze pe biologul Valery Brier, din regiunea balneară Primorye.

Examinarea inițială a obiectului ciudat i-a determinat pe cercetători să afirme că acesta semăna „foarte mult cu o șină metalică dințată, creată în mod artificial”. Semăna cu piese sunt adesea folosite la microscoape, la diverse dispozitive tehnice și electronice, chiar cu o piesă de la un schimbător de viteze”, a scris Komsomolskaia Pravda.

Bucata de cărbune în cauză provine din minele Chernogorodskiy din regiunea Khakasis.

Vocea Rusiei, un serviciu internațional de radiodifuziune rusă, a relatat că, întrucât depozitele de cărbune din această regiune a țării pot fi datate cu 300 de milioane de ani în urmă, experții sugerează că și piesa ciudată de metal găsită în cărbune trebuie să fie la fel de veche.

„Când geologii au spart bucata de cărbune în care a fost presat obiectul metalic și l-au tratat la fața locului cu agenți chimici speciali, s-a dovedit că obiectul metalic era neobișnuit de ușor și moale. … [S-a constatat că] era compus din 98% aluminiu și 2% magneziu”, ceea ce a dus la concluzia că obiectul metalic a fost creat artificial, relatează presa rusă.

O altă proprietate importantă a obiectului care i-a intrigat pe cercetători a fost „forma sa distinctivă, care amintește de o roată dințată modernă”.

„Este greu de imaginat că un obiect ar putea lua [forma] regulată a unei roți dințate cu șase „dinți” identici în mod natural”.

Dar cine a creat această piesă aparent metalică în urmă cu 300 de milioane de ani, când nu existau oameni care să umble pe Pământ? Chiar și Komsomolskaia Pravda a lăsat să se înțeleagă că această bucată de metal are o origine extraterestră.

Un om de știință, geologul Sharon Hill, spune că toată această poveste este „ridicolă”. Scriind în Doubtful News.com, Hill insistă că „există atât de multe semnale de alarmă încât ar trebui să o respingi în totalitate”.

Printre semnalele de alarmă despre care Hill se întreabă se numără: „De ce nu este publicată într-o revistă? Trebuie să acceptăm cuvântul omului, unde a găsit-o și cum a descoperit-o? De ce să speculăm asupra originii extraterestre a aluminiului?”.

Hill adaugă că „nu face parte dintr-un angrenaj. Este o formațiune naturală de cristale, aș spune eu. … Dar, așa cum urmează șablonul tipic pentru aceste povești, interpretarea extrem de speculativă și dramatică este exagerată în detrimentul oricărei considerații privind o explicație reală. Este trist, pentru că ar putea fi grozav.”

Vocea Rusiei spune că oamenii de știință ruși nu se vor grăbi să tragă concluzii pripite și vor efectua mai multe teste asupra obiectului metalic.

Autoritatea financiară din SUA cere sancțiuni pentru Elon Musk din cauza comportamentului său în cazul preluării Twitter

Istvan Kovacs arbitrează meciul UTA Arad – Poli Iaşi, de luni, din Superligă. Ionuţ Coza, delegat la Unirea Slobozia – Rapid