Macron se comportă ”cam ca Trump” care a ”contestat rezultatul alegerilor şi şi-a trimis susţinătorii să invadeze Capitoliul”, atacă liderul Partidului Comunist francez Fabien Roussel

Liderul Partidului Comunist france (PCF) Fabien Roussel îl compară pe preşedintele francez Emmanuel Macron cu fostul preşedinte american Donald Trump, care a ”contestat rezultatul alegerilor şi şi-a trimis susţinătorii să invadeze Capitoliul”, relatează Le Figaro.

Stânga franceză – ecologiştii, comuniştiii şi Partidul La France Insoumise (LFI) – denunţă o ”lovitură în forţă” a lui Emmanuel Macron, care a refuzat să cedeze cererii acesteia de a o numi pe Lucie Castets premier.

Liderul comunist Fabien Roussel nu a ezitat să-l compare pe Macron cu Donald Trump.

”În ce altă democraţie occidentală urnele sunt atât de călcate în picioare, în afară de Statele Unite, unde domnul Trump a contestat rezultatul alegerilor şi şi-a trimis susţinătorii să invadeze capitoliul?”, a întrebat la BFMTV Fabien Roussel.

”Ei, bine, azi l-am avut pe preşedintele Republicii cam ca pe domnul trump în Staele Unite, care contestă rezultatul urnelor”, a continuat el.

Fabien Roussel a anunţat că vrea să-i ”cheme” pe francezi ”să se bată, să se mobilizeze”.

Mai multe sindicate studenţeşti şi LFI au chemat la o mobilizare în stradă la 7 septembrie.

Fabien Roussel nu a evocat, la BFMTV, această manifestaţie.

”Ceea ce nu am obţinut prin urne vom obţine prin raportul de forţă, mobilizarea socială”, a avertizat el.

El a lansat un apel la particiare la Sărbătoarea umanităţii (”Fête de l’Humanité”), prevăzută în perioada 13-15 septembrie.

Aceasta va fi ”un mare moment a acestui început de an nou politic”, a dat asigurări Fabien Roussel.

Chelsea a transferat un al şaptelea portar pentru 20 de milioane de euro

Trump o atacă pe Harris pe tema retragerii ”dezastruoase” din Afganistan