MAI: Inspectoratul General de Aviaţie intervine pentru refacerea infrastructurii critice în zonele afectate de inundaţii

Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General de Aviaţie, desfăşoară, luni, o operaţiune complexă în sprijinul cetăţenilor din judeţul Galaţi, afectaţi de inundaţiile severe.

„Un elicopter Black Hawk este implicat în transportul a patru stâlpi de electricitate, fiecare având o lungime de 12 metri. Cel mai greu dintre aceştia cântăreşte peste un sfert de tonă, ceea ce face intervenţia extrem de dificilă şi de importantă pentru restabilirea infrastructurii critice”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, transmis, luni, AGERPRES.

 

Decizia transportului aerian al stâlpilor reprezenta singura soluţie viabilă pentru refacerea infrastructurii critice având în vedere accesul dificil în zonele afectate.

„Stâlpii sunt transportaţi pe o distanţă de aproximativ 10 kilometri, intervenţia fiind esenţială pentru reabilitarea reţelei electrice şi restabilirea alimentării cu energie”, arată sursa citată.

Este prima misiune de acest tip, în care elicopterele Black Hawk ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI sunt utilizate pentru transportul unor elemente esenţiale de infrastructură.

Autorităţile depun toate eforturile necesare pentru a sprijini comunităţile afectate şi pentru a restabili serviciile esenţiale cât mai curând posibil, arată sursa citată. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Rugby Europe Super Cup: Schimbări în lotul Lupilor României pentru meciul cu Delta

USR cere deblocarea soluţiilor legislative pentru pensionarii cu dizabilităţi