Mai multe persoane au fost înjunghiate mortal la un festival în oraşul german Solingen

Mai multe persoane au fost ucise vineri seară de un bărbat care a înjunghiat trecători la întâmplare la un festival din oraşul Solingen, din vestul Germaniei, a relatat presa germană, citată de SkyNews.

Bild a precizat că evenimentul a avut loc în jurul orei locale 21:45 (22:45, ora României) şi că cel puţin trei persoane au murit şi mai multe persoane au fost rănite.

Martorii au declarat că autorul este în libertate, a adăugat ziarul.

Ziarul local Solingen Tageblatt, care de asemenea indică un bilanţ de trei morţi, a relatat pe site-ul său că atacul a avut loc la un festival organizat pentru a sărbători cei 650 de ani de existenţă ai oraşului. Evenimentul ar fi avut loc la Fronhof, o piaţă din oraş unde cântau formaţii live.

Solingen, un oraş cu circa 160.000 de locuitori, se află în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania, şi se învecinează cu Ţările de Jos.

O operaţiune a poliţiei în zonă este încă în curs de desfăşurare, iar serviciile de urgenţă sunt la faţa locului încercând să ajute răniţii. Potrivit Solinger Tageblatt, unul dintre organizatorii festivalului, Philipp Müller, a declarat pe o scenă că angajaţii serviciilor de urgenţă se luptă pentru viaţa a nouă persoane.

Festivalul a fost oprit şi oamenii au fost rugaţi să părăsească zona.

Înjunghierile şi împuşcăturile fatale în Germania sunt relativ rare. În iunie, un poliţist în vârstă de 29 de ani a murit după ce a fost înjunghiat în oraşul german Mannheim în timpul unui atac asupra unei demonstraţii de dreapta. În 2021 a avut loc un atac prin înjunghiere într-un tren, în urma căruia mai multe persoane au fost rănite.

 
Festivalul a fost oprit şi oamenii au fost rugaţi să părăsească zona, a adăugat Robbins.

Meciul Poli Iaşi-Rapid: Marius Şumudică: Îi iubesc pe toţi jucătorii, sunt copiii mei, suntem o armată, eu sunt căpitanul, dar toţi sunt în inima mea

UPDATE – Trei persoane au fost înjunghiate mortal şi patru au fost grav rănite la un festival în oraşul german Solingen