Maia Sandu dezvăluie un complot electoral: rețeaua oligarhului Ilan Șor ar fi pus la cale cumpărarea a 300.000 de voturi

Republica Moldova a organizat duminică alegeri prezidenţiale şi un referendum pro-UE ale căror rezultate preliminare au luat prin surprindere, pentru că nu reflectă ceea ce indicau sondajele. Astfel, contracandidatul Maiei Sandu, Alexandr Stoianoglo, fost procuror susţinut de socialiştii proruşi, are aproape 29 la sută din voturi, în condiţiile în care sondajele îl indicau la 9 la sută în intenţiile de vot.

De asemenea, referendumul pro-UE pare să fi fost respins cu aproape 54 la sută din voturi, în condiţiile în care sondajele arătau că sprijinul pentru integrarea europeană era de 55 la sută.

Reuters şi AFP au notat că aceste tendinţe, dacă se confirmă, reprezintă un şoc şi un eşec pentru conducerea şi guvernul proeuropean al Moldovei.

La o oră după miezul nopţii, preşedinta Maia Sandu a avut o scurtă declaraţie în care a vorbit despre „un atac fără precedent asupra democraţiei” al unei „reţele criminale” care a cheltuit milioane de euro şi a diseminat minciuni şi propagandă.

„Avem probe şi informaţii că ţinta era cumpărarea a 300.000 de voturi, compromiterea exerciţiului democratic şi răspândirea unui climat de frică şi panică în populaţie”, a declarat Maia Sandu.

„Nu vom renunţa, aşteptăm rezultatele finale”, a spus în încheiere Maia Sandu, refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Rezultate parțiale în Republica Moldova: Maia Sandu câștigă alegerile, dar urmează al doilea tur

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Rusia a doborât în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică 110 drone ucrainene