Maia Sandu, prima reacție după ce s-au anunțat rezultatele finale ale alegerilor și referendumului

Mesajul a fost trimis luni seara pe rețelele de socializare.

„Dragi cetățeni, din țară și din diasporă, vă mulțumesc tuturor că ați ieșit la vot. Fiecare vot a fost unul determinant – și majoritatea poporului a susținut calea europeană. Datorită vouă, dragi moldoveni, am câștigat prima bătălie dintr-o luptă grea, de care atârnă soarta țării. Noi am luptat corect și am câștigat corect într-o luptă nedreaptă”, a transmis Maia Sandu.

Președinta i-a îndemnat pe oameni să voteze în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Dușmanii poporului nostru își doresc o Moldovă divizată, speriată și slabă. Dar moldovenii s-au unit și au rămas drepți. Mai avem o bătălie importantă. Trebuie să învingem în fața acestui atac masiv la adresa țării noastre. Ieșim cu toții la vot, fiecare dintre noi poate ajuta astăzi Moldova! Pe 3 noiembrie salvăm pacea și Moldova”, a precizat Maia Sandu.

La referendumul pentru parcursul european al Republicii Moldova au votat „Da” 50,46% dintre moldoveni, iar 49.54% au votat „Nu”. Ei au răspuns la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

La alegerile prezidențiale, Maia Sandu este primul loc având 42.45% (656.354 voturi). În turul doi, președinta în exericițiu se va confrunta cu Alexandr Stoianoglo care a obținut 25.98% (401 726 voturi). Pe locul trei a ajuns Renato Usatîi cu 13.79% (213 168 voturi).

Superliga: Rapid – Farul, scor 5-0, într-un meci cu doi eliminaţi

COP16 Biodiversitate începe la Cali, în Columbia, un maraton de două săptămâni într-o încercare de deblocare a mijloacelor necesare menţinerii obiectivelor de oprire până în 2030 a distrugerii biodiversităţii de către omenire