Mâna unei civilizații superioare? Poarta zeilor din Naupa Huaca și tehnologia inexplicabilă

La doar câțiva kilometri de pitorescul oraș Ollantaytambo, Naupa Huaca oferă privirilor o arhitectură care sfidează explicațiile contemporane, atrăgând vizitatorii cu promisiunea unui trecut impenetrabil și supranatural.

Acest sit incredibil pare să fi fost construit cu o tehnologie avansată, care lasă impresia că nu aparține lumii peruviene. Vizitatorii mărturisesc o schimbare perceptibilă a stilului și designului înainte chiar de a păși în interior, de parcă ar fi operată de o civilizație cu un nivel tehnologic superlativ.

În mijlocul acestei regiuni, o peșteră enigmatică ascunde o intrare în formă de V inversat, unde sculpturile în piatră evocă un lucru contemporan, cu linii aproape perfecte și suprafețe netede care alcătuiesc o ușă către nicaieri.

Această poartă cosmică, potrivit miturilor incașe, ar fi fost utilizată de zei pentru a tranzita în lumea noastră, un portal mistic al cerurilor, îmbrăcat în trăsături neobișnuite și uluitoare.

content-image

Pe lângă povestea legendară a acesteia, șamanii locali susțin că acesta ar fi un portal folosit de incași, iar dovezile par să sprijine relatările lor. Pe tavanul peșterii stau mărturie tăieturile fine, similare celor realizate cu un laser modern, creând un joc de unghiuri precise de 52 și 60 de grade.

Astfel de detalii nu par a fi intâmplătoare, arheologii descoperind o coincidență uimitoare cu panta unghiulară a marilor piramide din Giza, distanțate la peste 12.000 de kilometri, dar unite de o serie de caracteristici comune, scrie incredibilia.ro.

Naupa Huaca dezvăluie, de asemenea, simboluri ce reproduc viziunea cosmologică incașă asupra existenței celor trei lumi: subpământeană, terestră și eterică.

Chakana sau crucea andină, un simbol geometric sacru, ne duce cu gândul la un univers tridimensional legat printr-o structură imaginară, un concept pe care îl întâlnim și la alte culturi ale lumii, precum egiptenii sau celții.

Chiar alături, trei ferestre perfect sculptate invită gândul că s-ar putea deschide către spații spirituale, iar acest design se repetă și în alte colțuri ale lumii antice.

Detalii ca piatra albastră, cunoscută pentru proprietățile sale magnetice și capacitatea de a conduce electricitatea, se găsesc în concentrația sa cea mai mare la Naupa Huaca, asemănătoare cu utilizarea sa în construirea celebrului Stonehenge.

Privind aceste coincidențe și trăsături uimitoare, întrebările persistă: au fost, oare, incașii artizanii acestor monumentale creații?

Sau este posibil ca o civilizație superioară să-și fi lăsat amprenta asupra acestui loc de legendă, conturând ceea ce mulți consideră a fi o formă de „poartă stelară”? Legendele SF sugerează că astfel de porți ar putea transporta dincolo de galaxii, evocând imaginația odată cu serialul „Stargate”.

Descifrarea acestor mistere ne aduce mai aproape de fragila linie ce separă realitatea de mit.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Marș ‘al tăcerii’ în sprijinul lui Gisèle Pelicot și al altor femei victime ale violenței sexuale

Qatarul şi Iordania susţin apelul lui Macron de a opri furnizarea anumitor arme către Israel