Manevră de noaptea minții – Președintele ‘DREPT’ anunță că a dat afară parlamentarii din partid, deși se laudă că a intrat în BEC datorită lor

„Îmi place să fiu clar și asumat. De fiecare dată când văd că există încă neclarități îmi place să le…clarific.

Așa cum v-am promis, DREPT NU (mai) are niciun deputat afiliat care să fi trecut pe la partidele clasice. Actele sunt făcute încă de lunea trecută, decizia de „despărțire” este comunicată.

V-am spus că nu vor exista oameni de la partidele mari pe listele de candidați, cel puțin nu acolo unde pot fi și eu. Nu vreau să jignesc pe nimeni, doar că eu am niște crezuri în politică peste care nu trec. Acum că am lămurit asta, zic eu definitiv, să trecem mai departe.

Oricât se chinuie unii să mă scoată traseist și mincinos, realitatea e una singură: partidul DREPT este SINGURA entitate juridică de la Revoluție încoace ce a reușit să spargă monopolul partidelor clasice!

În doar o zi a devenit partid parlamentar, obținând oameni în secțiile de vot care să PĂZEASCĂ VOTURILE voastre. E un succes uriaș, o lovitură fulger care a îngenunchiat sistemul !

Peste noapte, PSD PNL și amicii au avut un șoc să vadă că nu mai au monopol pe secțiile de vot.

Tot șoc a fost că i-am bătut cu propriile arme, cu proprii oameni și cu propriile legi. Da, i-am bătut, ăsta este adevărul și de-asta îi ustură atât de tare.

Să îmi spuneți voi ultima dată când NOI am păcălit PSD PNL & Co. Prea ne-am obișnuit să ne păcălească ei pe noi… Și de final, un aviz amatorilor: pe mine amenințările mă stimulează. Dați cât puteți! Semnat: Vlad, un băiat care i-a țepuit pe pesediști”, scrie Vlad Gheorghe pe Facebook.

La începutul lunii septembrie s-a anunțat formarea unui nou partid intitulat DREPT, la care au aderat 10 parlamentari veniți de la alte partide:

  • Lazăr Ion Marian (ex-USR);
  • Gheba Daniel Sorin (ex-AUR);
  • Ciornei Radu Tudor (ex-USR);
  • Florea Daniel (ex-AUR);
  • Liviu Ioan Balint (ex-PNL);
  • Gheorghe Pecingină (ex-PNL);
  • Daniel Liviu Toda (ex-USR);
  • Cristian Paul Ichim (ex-USR);
  • Calotă Florică Ică (ex-AUR);
  • Apjok Norbert (ex-UDMR).

În 5 septembrie, Biroul Electoral Central a fost constituit din reprezentanţii PSD, PNL, AUR, USR, UDMR, minorităţilor naţionale şi ai Forţei Drepte, fiind respinsă propunerea de completare a BEC cu reprezentantul Partidului Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi (DREPT).

Ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că DREPT este partid parlamentar și trebuie să aibă reprezentant în BEC.

Nicolae Ciucă: Zilele acestea sărbătorim nu doar istoria Capitalei, ci şi viitorul său / PNL a fost alături de bucureşteni în ultimii 4 ani, colaborând cu primarul Nicuşor Dan pentru proiecte ample

Războiul din Ucraina riscă să intre într-o etapă cu ‘consecinţe periculoase pentru întreaga lume’. Avertismentul lansat de Zaharova după ordinul dat de Putin