Maramureșul, magnet pentru turiști: Mocănița, raftingul și bisericile, printre atracțiile principale ale verii

„Turiştii care au optat deja pentru o vacanţă în Maramureş, preferă zonele rurale unde există numeroase pensiuni, unele, apropiate de alte obiective de interes turistic cum ar fi muzeele, bisericuţele din lemn, casele unor renumiţi meşteri populari, dar şi alte posibile locuri de agrement şi relaxare(…)Majoritatea celor au operat o rezervare cu familia au optat pentru pachetele all-inclusive, pachete care cuprind servicii diversificate, ghid turistic, plimbare cu căruţa, vizitarea unor obiective muzeale sau o ieşire de o zi cu trenul Mocăniţa pe Valea Vaserului din Munţii Maramureşului. Tendinţa care se observă de mulţi ani arată că, pachetele all inclusive sunt opţiunea familiilor cu copii, a celor care intenţionează să petreacă cel mult trei zile în judeţ sau a celor care ajung pentru prima dată la ţară(…)Există familii sau grupuri organizate care aleg ca destinaţie o pensiune turistică doar pentru refacere, relaxare şi mai puţin pentru vizitarea altor obiective” a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, tinerii preferă raftingul pe cursurile de apă şi escalada, cazarea la cort în aer liber pe munte sau în vecinătatea unor cursuri de apă.

” Râul Lăpuş sau mai exact o anumită porţiune a râului Lăpuş este căutată de amatorii de rafting. Aceştia vin special în Maramureş, doar pentru acest sport extrem, se cazează la pensiuni apropiate, la cort şi de regulă sunt pe cont propriu. Adoră să stea în natură cât mai mult timp, să se bucure de peisaj, pur si simplu să trăiască în natură câteva zile. Mai avem o altă categorie de turişti români sau străini care se vor îndrepta spre Parcul Natural Munţii Maramureşului şi Parcul Naţional din Munţii Rodnei, unii, probabil vor opta pentru cort, iar alţii pentru o cazare la o pensiune de unde să plece pe munte. Vechile borne de frontieră a României, rămân un alt reper ales de cei care ar putea merge în Munţii Maramureşului până aproape de frontiera cu Ucraina” a mai precizat Livia Sima.

Reprezentatul ANTREC a mai aminitit că, pe toată durata verii, anual, există grupuri de turişti care ajung special în Maramureş pentru a vizata o parte din cele opt biserici din lemn aflate în patrimoniul mondial UNESCO, lăcaşe de cult şi mănăstiri.

” Din luna iunie până la jumătatea lunii septembrie, ajung în Maramureş grupuri organizate special, doar pentru a vizita mănăstiri, bisericuţele vechi din lemn, îndeosebi cele opt biserici, parte a patrimoniul UNESCO. Aceste grupuri sunt în circuit, iar din Maramureş se îndreaptă spre Bucovina pentru a vizita bogatul patrimoniu mănăstiresc. E un turism de factură religioasă care a luat amploare în ultimii ani, fiind organizat de diverse asociaţii din ţară care încearcă şi în această formulă să ajungă la cele mai importante lăcaşe de cult sau mănăstiri(…)De exemplu, bisericile aflate în patrimoniul UNESCO sunt promovate într-un circuit al bisericilor transilvane, iar Maramureşul spre bucuria noastră are ce oferi vizitatorilor” a mai adăugat Livia Sima.

Anual în judeţul Maramureş, ajung peste 30.000 de turişti români şi străini, iar industria locală pune la dispoziţie peste 500 de pensiuni rurale, moteluri, hoteluri şi o gamă diversificată de alte servicii turiştilor.

VIDEO Nicușor Dan, reacție în limba franceză după scandalul provocat de George Simion: ‘Mi-aș cere scuze în numele poporului român’

Val de concedieri în România: Peste 5.000 de oameni au rămas fără locuri de muncă în doar câteva luni