Maratonista ugandeză Rebecca Cheptegui, în stare gravă, după ce iubitul ei ar fi stropit-o cu benzină

Maratonista ugandeză Rebecca Cheptegui, care a participat luna trecută la Jocurile Olimpice de la Paris, a suferit arsuri pe mai mult de 75% din corp, după ce ar fi fost stropită cu benzină de iubitul ei, a anunţat, luni, presa locală, citată de Reuters.

Cheptegui se află în stare critică la spitalul din Eldoret, Kenya, după atacul de duminică după-amiază, au precizat ziarele kenyene şi ugandeze.

Comandantul poliţiei din comitatul Trans Nzoia, Jeremiah Ole Kosiom, a declarat pentru ziarul The Star că prietenul lui Cheptegui,  Daniel Ndiema Marangach, a fost, de asemenea, ars în atac, descris ca o dispută domestică.

Presa relatează că, potrivit unui raport depus de managerul sectorului, partenerul ei a intrat în casă în timp ce atleta în vârstă de 33 de ani era la biserică cu copiii lor. Ulterior, el a stropit-o cu benzină înainte de a-i da foc.

Cheptegui, în vârstă de 33 de ani, care a terminat pe locul 44 la Paris, a cumpărat un teren în Kenya şi a construit o casă unde locuieşte atunci când se antrenează în ţară.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Două trenuri de călători înregistrează întârzieri de sute de minute din cauza defectării unui tren de marfă, ce a condus la rupererea liniei de contact

Cel puţin 11 morţi, şase părinţi şi cinci elevi, în estul Chinei, după ce un autobuz şcolar loveşte pietoni în faţa unei şcoli, în Shandong. Şoferul, arestat de poliţie. Alte 13 persoane rănite