Marcel Ciolacu: Continuăm să investim în dezvoltarea Portului Constanţa, obiectiv strategic al României. Ţinta este transformarea lui într-un hub logistic la Marea Neagră / Finanţare pentru două mari proiecte feroviare, de peste 320 de kilometri

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, continuarea investiţiilor în dezvoltarea Portului Constanţa, obiectiv strategic al României, ţinta fiind transformarea lui într-un hub logistic la Marea Neagră. Premierul a mai spus că guvernul alocă finanţare pentru două mari proiecte feroviare, de peste 320 de kilometri, prin PNRR.

”Aprobăm azi finanţarea a două mari proiecte feroviare deja începute, de peste 320 de kilometri, susţinute prin PNRR. Vom avea asigurată o parte din cofinanţare de la Banca Europeană de Investiţii, de 600 milioane de euro. Este vorba de electrificarea şi reabilitarea liniei Cluj-Oradea-Episcopia Bihor şi modernizarea liniei feroviare Caransebeş-Timişoara-Arad”, a anunţat premierul în şedinţa de Guvern.

Ciolacu a precizat că Executivul continuă să investească în dezvoltarea Portului Constanţa, obiectiv strategic al României.

”Ţinta este transformarea lui într-un hub logistic la Marea Neagră. Finanţăm cu peste 750 de milioane de lei lucrări de reabilitare pentru a asigura un al doilea acces feroviar în Portul Constanţa”, a subliniat şeful Execitivului.

El a arătat că Guvernul menţine ritmul investiţiilor în infrastructura rutieră şi aprobă primele fonduri pentru varianta de ocolire Vaslui.

”Alocăm şi peste 500 de milioane de lei ca să reabilităm drumul naţional Giurgiu-Ghimpaţi, de 36 de kilometri”, a mai spus Ciolacu în şedinţă.

Ciolacu: Am văzut anumiţi politicieni disperaţi să inventeze scenarii iresponsabile despre cum Rusia va profita la alegerile prezidenţiale. Să fie clar, cât timp voi fi premier, nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi!

Antrenorul de bob acuzat că îşi obliga sportivele să se prostitueze: Sunt surprins, înmărmurit. Sunt un om nevinovat