Marcel Ciolacu explodează după ce jurnalistul Mircea Barbu a fost condamnat de Rusia: NU accept imixtiuni

”Condamn cu fermitate atacul flagrant la adresa libertăţii presei! Este inacceptabilă decizia tribunalului rus de a emite mandat de arestare împotriva jurnalistului român Mircea Barbu, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor jurnalişti străini. Condamnarea presei independente de către Federaţia Rusă ne determină să fim mai uniţi şi mai determinaţi în apărarea libertăţii de exprimare şi a dreptului presei de a căuta necontenit adevărul. Suntem alături de tine, Mircea Barbu!”, afirmă Ciolacu într-o postare pe contul de Facebook al Guvernului.

El subliniază că, în calitate de prim-ministru, nu va accepta nicio imixtiune a Rusiei în procesul democratic din România.

Un tribunal din Rusia a dispus, joi, condamnarea în lipsă a jurnalistului Mircea Barbu, corespondent HotNews.ro, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, după ce a realizat un reportaj în regiunea Kursk.

Un tribunal rus a dispus, joi, arestarea în lipsă a jurnalistului român Mircea Barbu, acuzat că a intrat împreună cu trupele ucrainene în provincia rusă Kursk, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Cetăţeanul român Mircea Barbu, împreună cu persoane neidentificate venite de pe teritoriul Ucrainei, a intrat în Federaţia Rusă cu obiectivul de a realiza un reportaj despre invazia ucraineană din 6 august 2024 în districtul Sudja al regiunii Kursk”, semnalează tribunalul Leninski din Kursk într-un comunicat.

Împotriva jurnalistului român care lucrează pentru HotNews.ro, deja dat de autorităţile ruse în urmărire internă şi internaţională, a fost formulată acuzaţia de trecere ilegală a frontierei de stat ruse, pentru care este pasibil de o condamnare de până la cinci ani de închisoare în Rusia.

INS: Populaţia după domiciliu, la 1 iulie 2024, era de 21,77 milioane persoane, în scădere cu 1% faţă de 1 iulie 2023. Se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică

VIDEO Generalul Nicolae Ciucă, în campanie electorală de Ziua Armatei: Statul să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităților la pensii