Marcel Ciolacu intervine direct după protestele masive de la Guvern: Legea pensiilor se modifică în cel mai scurt timp

„Respectul față de militari înseamnă, pentru mine, în primul rând respectarea drepturilor. Susțin cu fermitate adoptarea proiectului prin care să fie eliminate inechitățile în aplicarea pensiilor militare într-un ritm accelerat: săptămâna viitoare va fi aprobat în Camera Deputaților, iar în două săptămâni va trece și de Senat. Fac apel către toți competitorii politici să nu mai folosească instituțiile statului în lupta electorală. Armata României, Poliția Română și toate celelalte instituții din sistemul național de apărare nu trebuie amestecate în disputele politice”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Guvernul reamintește că a aprobat în ședința de miercuri punctul de vedere cu privire la această inițiativă legislativă.

La întrevederea premierului Marcel Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

Silvicultorii protestează vineri, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de noua Lege a pensiilor, în condiţiile în care aproximativ 20.000 de salariaţi personal silvic nu vor mai putea beneficia de încadrare în fosta grupă I de muncă, transformată în condiţii speciale, de la 1 septembrie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură „Silva”, Silviu Geană.

Totodată, sindicaliştii Silva solicită retragerea de la Parlament a proiectului de lege privind Codul Silvic.

La această oră se află în piaţa Victoriei protestatari din diferite categorii socio – profesionale, nu doar silvicultori, respectiv personal feroviar, militari, mineri, poliţişti, siderurgişti, energeticieni, personal activ, rezervişti şi pensionari din cadrul Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian.

„Principalul motiv pentru care toate structurile sindicale protestează sunt nemulţumirile legate de legea pensiilor, care creează anumite inechităţi pentru nişte categorii socio-profesionale, iar în situaţia noastră, a silvicultorilor, creează o uriaşă inechitate prin faptul că, cei aproximativ 20.000 de salariaţi personal silvic aflaţi în activitate astăzi, nu vor mai putea beneficia de încadrare în fosta grupă I de muncă, care s-a transformat în condiţii speciale, de la 1 septembrie. Acesta este unul din principalele motive pentru care noi ieşim în stradă”, a declarat Silviu Geană.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cutremur cu magnitudinea 3 în județul Buzău

VIDEO Silvicultorii s-au dezlănțuit la protestul de la Guvern: Inechități uriașe pentru 20.000 de pensionari!