Marcel Ciolacu şi-ar dori ca Mircea Geoană să facă un bilanţ al activităţii depuse la NATO în folosul României: Totuşi, eşti român. De ce te-ai dus acolo, ce-ai făcut, cu ce ai ajutat România

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seară, că şi-ar dori ca Mircea Geoană – românul cu cea mai înaltă funcţie la nivel internaţional – să facă un bilanţ al activităţii depuse la NATO în folosul României. ”Totuşi eşti român. De ce te-ai dus acolo, ce-ai făcut, cu ce ai ajutat România”, a declarat liderul PSD.

Ciolacu a forst întrebat, miercuri seară, la România TV, despre Mircea Geoană, românul cu cea mai înaltă funcţie la nivel internaţional.

”Eu mi-aş dori şi mai mulţi români să deţină funcţii inalte la nivel internaţional (…) Hai să vedem ce-am realizat pentru ţara noastră, că totuşi eşti român. De ce te-ai dus acolo, ce-ai făcut, cu ce ai ajutat România. Ce? Eu nu vin în faţa dumneavostră şi-mi fac bilanţul? (…) Nu e normal să dau explicaţii?!”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Asta este abordarea pe care mi-aş dori-o eu”, a adugat preşedintele social-democrat.

Acesta a reafirmat că nu a vorbit cu Mircea Geoană pe tema unei eventuale candidaturi la alegerile prezidenţiale: ”N-am avut nicio discuţie aplicată cu privire la candidaturi. N-am intrat în astfel de…E posibil să am o astfel de discuţie cu domnul Geoană (…) Dacă avem un proiect pentru ţară, ok. Dacă avem chimie, unul cu altul, gândim la fel, avem aceleaşi principii. Eu n-am veleităţi. Vorbim de soluţii”.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declatat în repetate rânduri că actuala funcţie nu-i permite să facă un anunţ oficial cu privire la o eventuală candidatură în alegerile prezidenţiale, dar de multe ori a lasat să se înţeleagă că va candida şi a depus actele pentru a înregistra la OSIM marca ”Mircea Geoană preşedinte 2024”.

 

 

JO Paris 2024: Tricolorii de la tenis de masă îşi cunosc primii adversari

Şeful armatei britanice: Rusia va avea nevoie de cinci ani pentru a captura în întregime cele patru regiuni ucrainene, dacă lucrurile vor continua ca în prezent