Marea Britanie a aprobat parteneriatul în domeniul inteligenţei artificiale al Amazon cu Anthropic

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Marea Britanie a declarat vineri că parteneriatul în domeniul inteligenţei artificiale dintre Amazon şi startupul Anthropic nu va fi supus unei investigaţii mai profunde, deoarece nu intră sub jurisdicţia sa, transmite Reuters.

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe a declarat că parteneriatul, care include o investiţie de 4 miliarde de dolari a Amazon în Anthropic, nu se califică pentru investigaţie în temeiul reglementărilor britanice privind fuziunile.

”Salutăm decizia Autorităţii pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Marea Britanie, care recunoaşte lipsa de jurisdicţie a acesteia în ceea ce priveşte această colaborare”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon, ca răspuns la decizia autorităţii de reglementare.

Autoritatea de reglementare a aprobat, de asemenea, o colaborare similară între Microsoft şi Inflection AI.

Cu toate acestea, parteneriatul Alphabet cu Anthropic este încă sub verificare.

”Anthropic este o companie independentă, iar parteneriatele noastre strategice şi relaţiile cu investitorii nu ne diminuează independenţa guvernanţei corporative sau libertatea de a colabora cu alţii”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Anthropic pentru Reuters.

Anthropic, care a fost cofondat de foşti directori ai OpenAI, fraţii Dario şi Daniela Amodei, a primit investiţii de miliarde de dolari de la mai mulţi giganţi din tehnologie.

Autorităţile de reglementare antitrust din întreaga lume şi-au exprimat din ce în ce mai mult îngrijorarea cu privire la mai multe tranzacţii încheiate între startupuri mai mici din industrie şi mari companii de tehnologie.

 

Caz rar de deces din cauza rabiei, în SUA – Un bărbat din Minnesota a intrat în contact cu un liliac în luna iulie a murit

Cofondatorii Truth Social, rețeaua de socializare a lui Trump, vând 7,5 milioane de acțiuni