Marea Britanie: Partidul Laburist l-a suspendat pe parlamentarul Mike Amesbury după ce au apărut imagini cu el lovind un bărbat pe stradă – VIDEO

Parlamentarul britanic Mike Amesbury a fost suspendat de Partidul Laburist după ce imagini surprinse de camerele de supraveghere l-au arătat lovind un bărbat în stradă, relatează Sky News.

„Parlamentarul Mike Amesbury cooperează cu poliţia din Cheshire în ancheta deschisă în urma unui incident petrecut vineri seara”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist. „Deoarece cercetările sunt în curs de desfăşurare, Partidul Laburist a suspendat administrativ calitatea de membru al Partidului Laburist a domnului Amesbury pe durata investigaţiei”.

O înregistrare video obţinută de Daily Mail duminică îl arată pe parlamentar lovind cu pumnul un bărbat, care a căzut la podea, iar apoi lovindu-l în mod repetat.

Trei persoane aflate în apropiere pot fi apoi văzute mergând spre cei doi bărbaţi şi intervenind.

„Un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost chestionat voluntar de către poliţie în legătură cu acest incident. El a fost de atunci eliberat în aşteptarea unor anchete suplimentare”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Cheshire.

„Mike Amesbury trebuie să răspundă la întrebări cu privire la acţiunile sale şi este corect ca acestea să fie investigate în detaliu”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Conservator.

Totul s-a întâmplat după ce o înregistrare anterioară, care a circulat pe reţelele sociale sâmbătă, îl arăta pe Amesbury strigând la un bărbat, care era întins pe podea: „Nu mă vei mai ameninţa niciodată”.

Într-un comunicat, sâmbătă, parlamentarul a declarat că s-a simţit „ameninţat pe stradă după o seară petrecută cu prietenii” şi a adăugat că a „contactat personal poliţia din Cheshire pentru a raporta ce s-a întâmplat în timpul acestui incident”.

„Nu voi face alte comentarii publice, dar, desigur, voi coopera cu orice anchetă, dacă solicită asta poliţia din Cheshire”, a adăugat el.

Partidul Laburist a precizat anterior că este la curent cu incidentul şi că Amesbury, care este parlamentar din 2017, va „coopera cu orice anchetă” a poliţiei.

 

Elena Lasconi nu a ştiut să spună ce ţări fac parte din Consiliul de Securitate al ONU. Ea a afirmat că România este membră, deşi nu face parte din acest organism

Nicolae Ciucă: PNL este a doua forţă politică din România; intrăm în turul al doilea şi câştigăm alegerile