Marina americană ia o decizie importantă: cu ce arsenal militar își va dota navele din Oceanul Pacific

Integrarea rachetelor Lockheed Martin PAC-3 MSE în sistemul de apărare antiaeriană al navelor marinei americane are loc pe fondul creșterii tensiunilor în regiunea Indo-Pacific, unde China își consolidează rapid capacitățile militare.

În plus, succesele recente în domeniul apărării antirachetă din Ucraina și Orientul Mijlociu au contribuit la decizia SUA de a-și consolida apărarea împotriva amenințărilor hipersonice.

content-image

Marina nu a precizat încă câte interceptoare PAC-3 MSE intenționează să desfășoare pe nave, dar, potrivit lui Tom Caraco, expert în apărarea antirachetă la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale din Washington, D.C., cererea pentru aceste rachete „crește rapid”, scrie adevarul.ro.

Unul dintre factorii-cheie care determină această modernizare este cea mai nouă rachetă balistică anti-navă a Chinei, DF-27, echipată cu un planor hipersonic pentru manevrarea către țintă, care a fost testată cu succes în 2023. Raportul Departamentului american al Apărării privind capacitățile militare ale Chinei afirmă că această rachetă este în „dezvoltare activă”.

 

Lituanienii, din nou la vot. Opoziţia speră să câştige al doilea tur al alegerilor legislative

Serie A: Atalanta a învins-o la scor pe Verona, scor 6-1