Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: ‘Reduceți taxarea muncii și lăsați românii independenți financiar’

„Un român care lucrează cel puțin opt ore pe zi primește, la final de lună, doar jumătate din banii pe care îi merită. Cealaltă jumătate nu este văzută niciodată, fiind confiscată de stat, sub formă de contribuții sociale. România, deși vrea să adere la OCDE, este pe primele locuri la taxarea muncii, în clasamentul statelor membre.

Potrivit analizei BNS, Guvernul a încasat anul trecut dublu din contribuțiile sociale plătite de angajați, față de încasările din TVA. Să nu uităm, însă, că TVA-ul este plătit tot de români, atunci când cumpără diverse bunuri și servicii. Tot BNS arată că statul a colectat de șase ori mai mult din impozitarea muncii față de impozitul pe profit.

PNL și PSD îi țin pe români prizonieri în sărăcie, în timp ce companiile străine fac profit uriaș, aducând pe piața noastră produse tot mai scumpe, de slabă calitate.

AUR a propus încă de la începutul actualei legislaturi parlamentare reducerea impozitării muncii de la 47% la 25% și creșterea salariului minim la 5.000 de lei. Doar așa românii pot scăpa din dependența față de ajutoarele sociale date de PNL și PSD de peste 34 de ani, drept mită electorală.

Măcar acum, la final de mandat, AUR cere PNL, PSD, UDMR, USR și celorlalte partide aflate în Parlamentul României să scoată din sertar proiectul legislativ prin care se reduce taxarea muncii și să îl voteze, dacă vor să arate că le pasă cu adevărat de români”, a spus Marius Lulea.

Italia incriminează căutarea unei mame surogat în străinătate

Ce conțin, de fapt, anexele secrete din planul victoriei întocmit de Zelenski?