Măsura luată de Guvernul României pentru firme: Planul prin care societățile pot atrage mai ușor fonduri

Guvernul României a dat joi undă verde unui proiect de lege care aduce modificări pe piața de capital. Modificările aduse împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au ca scop să ofere mai multă protecție și încredere investitorilor și să ajute companiile să acceseze mai ușor capital.

În esență, acest lucru ar putea însemna mai multe oportunități de investiții și un impuls pentru economia României. Alexandru Petrescu, președintele ASF, a subliniat că acest proiect este un pas important pentru modernizarea legislației pieței de capital, făcând-o mai atractivă pentru investitori și emitenți.

Printre noutățile importante se numără simplificarea procedurilor, astfel încât companiile vor avea acum doar 14 zile pentru a-și exercita dreptul de preferință în cazul majorării capitalului, față de 30 de zile cât era anterior.

Aceasta înseamnă că firmele pot obține rapid fonduri necesare. De asemenea, hotărârile legate de modificările emisiunilor vor fi transmise la Oficiul Registrului Comerțului în maxim 3 zile lucrătoare, facilitând astfel transparența și accelerând procesul decizional.

S-au stabilit reguli clare pentru aplicarea hotărârilor judecătorești legate de majorările de capital, ceea ce va aduce mai multă certitudine în acest domeniu. În plus, companiile vor avea acum 60 de zile pentru a publica rapoartele financiare trimestriale, față de 45 înainte, oferindu-le astfel mai mult timp pentru a pregăti informațiile necesare.

Proiectul urmează să fie discutat și aprobat în Parlament, având în vedere impactul său pozitiv asupra pieței de capital din România.

Victor Ponta îl compară pe Klaus Iohannis cu Agamemnon Dandanache: Primul Leneș al Țării vrea loc la Senat

Europa va ajuta Ucraina să ţină „lumina aprinsă” în această iarnă