Măsuri de siguranță pentru pelerinii prezenți la Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou

 

Pentru a veni în sprijinul pelerinilor prezenţi la manifestările religioase, se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică și culoare speciale de acces, pentru a se evita aglomerările de persoane sau orice alte incidente. Participanții la slujbe vor fi îndrumați de voluntari, informează Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB).

Potrivit sursei citate, în prima zi a pelerinajului, joi, 24 octombrie 2024, în intervalul orar 12:00-13:00, va avea loc Procesiunea religioasă „Calea Sfinților”, astfel:

– Prima coloană va pleca de la Catedrala Patriarhală cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfântului Ierarh Nectarie, pe traseul: Catedrala Patriarhală – str. Patriarhiei – bd. Regina Maria – baza Dealului Patriarhiei;

– A doua coloană va pleca de la Catedrala Metropolitană Sfântul Spiridon-Nou cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, pe traseul: str. Bibescu Vodă – baza Dealului Patriarhiei.

Ambele coloane se vor întâlni la baza Dealului Patriarhiei și vor urca în procesiune spre Catedrala Patriarhală.

Slujbe în Altarul de Vară

De vineri până duminică, slujbele vor fi oficiate în Altarul de Vară, astfel: Sfânta Liturghie va avea loc între orele 09:30-12:30, iar Slujba Privegherii, între orele 17:00-21:30 (cu excepția zilei de sâmbătă, 26, când se va desfășura în intervalul orar 16:00-19-00).

Duminică, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Sfânta Liturghie va avea loc între orele 09:30-13:00 și va fi oficiată de către Preafericitul Daniel, Patriarhul României și Preafericitul Părinte Gheorghe, Arhiepiscopul Ciprului, alături de Ierahii Sfântului Sinod, preoți și diaconi, în Altarul Mare de Vară.

Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, Jandarmeria Capitalei recomandă ca pelerinii prezenţi să adopte un comportament civilizat, să respecte regulile impuse de organizatori și să fie atenți la bunurile personale. Părinţii sunt rugați supravegheze cu atenţie sporită copiii.

DGJMB amintește că este interzisă și ilegală participarea la pelerinaj a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive, substanţe lacrimogene, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ser antiviperin adus din Suceava pentru salvarea unui bărbat muşcat de o viperă

Benenficiile imense ale sportului: Exercițiile fizice reduc cu 40% riscul de cancer