Matanyahu Englman (EUROSAI): Rapoartele de audit privind dezastrele şi evaluările schimbărilor climatice sunt esenţiale pentru stimularea rezilienţei

Într-o lume care evoluează rapid este important să rămâi relevant şi de aceea instituţiile de audit au datoria de a aborda preocupările care au impact asupra publicului larg, a declarat miercuri Matanyahu Englman, preşedintele Organizaţiei Europene a Instituţiilor Supreme de Audit (EUROSAI).

„Rolul instituţiilor de audit de stat este crucial pentru că ele sunt o voce pentru cei fără voce. Această responsabilitate este exemplificată prin diverse rapoarte care evidenţiază problemele care afectează grupurile marginalizate şi nereprezentate. De exemplu, în biroul nostru, am produs rapoarte aprofundate despre disparităţile sociale şi nevoile populaţiilor vulnerabile, ilustrând modul în care auditurile îi pot amplifica pe cei cărora le lipseşte o platformă. Aceste eforturi subliniază datoria noastră de a analiza şi de a aborda preocupările care au impact asupra publicului larg, promovând astfel transparenţa şi responsabilitatea. Relevanţa în lumea noastră în evoluţie rapidă, să rămâi relevant este esenţial”, a declarat Matanyahu Englman, la evenimentul dedicat împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României.

Preşedintele EUROSAI a abordat şi subiectul rezilienţei, care implică nu numai adaptarea la provocările emergente, ci şi asigurarea faptului că munca instituţiilor de audit rămâne una de impact. „Rapoartele de audit privind dezastrele şi evaluările schimbărilor climatice sunt esenţiale pentru stimularea rezilienţei sociale şi pregătirea pentru crizele prezente şi viitoare. Cooperarea internaţională în aceste domenii este vitală. În plus, a face rapoartele noastre accesibile publicului este crucial pentru sporirea transparenţei şi a răspunderii. Procedând astfel, ne afirmăm responsabilitatea faţă de cetăţenii pe care îi servim şi promovăm valorile deschiderii şi încrederii”, a spus Englman.

Potrivit acestuia, prin efectuarea de audituri şi emiterea de rapoarte, Curtea de Conturi a României asigură că resursele publice sunt utilizate în mod eficient, eficient şi responsabil.

„Curtea de Conturi a României a fost un pilon al integrităţii şi supravegherii de 160 de ani, iar aniversarea de astăzi nu este doar o sărbătoare a realizărilor trecute, ci o reangajare faţă de rolul său vital în conturarea unui viitor transparent şi responsabil pentru România”, a spus Englman.

Acesta a menţionat colaborarea dintre România şi comunitatea internaţională de audit, în special în cadrul EUROSAI, care a fost exemplară şi a apreciat că România continuă să stabilească standarde înalte în guvernare şi responsabilitate publică, servind drept model de urmat pentru alţii. AGERPRES/(AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Răzvan Oaidă a semnat pentru următorii doi ani cu Universitatea Cluj

Meciul Cipru – România: Biletele pentru fanii români s-au epuizat în 75 de minute