Max Verstappen, revoltat de cerința ca piloții F1 să folosească un limbaj mai puțin vulgar

Mohammed Ben Sulayem a afirmat pentru motorsport.com că FIA a solicitat conducerii Formula One să reducă la minimum numărul de înjurături transmise la televizor. El a subliniat că piloții au o responsabilitate.

„Nu suntem rapperi, să știți”, a declarat președintele FIA. „Cât de des folosesc ei cuvântul cu F? Noi nu suntem de acord cu asta.

„Imaginați-vă că stați cu copiii dumneavoastră și urmăriți cursa, iar cineva folosește un astfel de limbaj. Ce ar spune copiii sau nepoții voștri? Ce i-ați învăța dacă acesta este sportul vostru favorit?

Verstappen, întrebat despre aceste comentarii la scurt timp după ce a folosit același „cuvânt cu F” într-o conferință de presă a FIA la Marele Premiu din Singapore, pentru a descrie starea mașinii sale, a sugerat că FIA exagerează.

„Toată lumea înjură, unii oameni mai mult decât alții”, a spus triplul campion mondial de la Red Bull și actualul lider al campionatului.

„Desigur, abuzul este altceva… dar cred că se difuzează prea multe lucruri în zilele noastre, în timp ce în alte sporturi nu alergi cu un microfon atașat de tine.

„Mulți oameni spun lucruri necorespunzătoare când sunt plini de adrenalină în alte sporturi; pur și simplu nu sunt preluate. Aici, probabil și din motive de divertisment, lucrurile sunt transmise”, a adăugat el.

Formula 1 cenzurează limbajul neadecvat pe transmisia globală, iar în trecut unii piloți au folosit intenționat înjurături în conversațiile radio cu echipele lor pentru a preveni difuzarea mai largă a informațiilor.

Verstappen a sugerat că FIA duce o luptă pierdută. „Scuzați-mă pentru limbaj, dar ce suntem noi? Copii de cinci sau șase ani?” a întrebat el

„Chiar dacă un copil de cinci sau șase ani se uită, vreau să spun că oricum vor înjura. Chiar dacă părinții nu le permit, când cresc se vor plimba cu prietenii lor și vor folosi un astfel de limbaj. Așa că, știți, asta nu schimbă nimic.”

Lewis Hamilton, septuplul campion mondial de la Mercedes și cunoscut pentru faptul că nu folosește un limbaj vulgar, a fost de acord că există prea multe înjurături transmise online. El a criticat formularea lui Ben Sulayem.

„Nu-mi place cum s-a exprimat”, a spus el. „Dacă te gândești bine, majoritatea rapperilor sunt negri… Așa că eu cred că sunt cuvinte greșite. Există un element rasial acolo. De asemenea, este bine să ai emoții. Este foarte greu. Nu suntem roboți.”

Casa Verde Fotovoltaice: încep înscrierile pentru noua sesiune a programului

Galaţi: DSP monizorizează calitatea apei din municipiu şi zonele afectate de viituri