Meciul FCSB – Petrolul: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene după ce fani prahoveni au forţat dispozitivul de ordine la intrarea în stadion

Jandarmeria Capitalei a anunţat, sâmbătă, că jandarmii au folosit pulverizatoare cu substanţă lacrimogenă după ce suporteri ai echipei Petrolul au forţat dispozitivul de ordine la intrarea în stadion pentru meciul din Superligă cu FCSB şi alţi fani, deja intraţi, au pus presiune suplimentară cerând să iasă.

“La debutul partidei de fotbal, un grup de aproximativ 30 de suporteri ai echipei oaspete, care nu au venit din timp la stadion, pentru a se evita aglomeraţia pe timpul accesului, au forţat dispozitivul de jandarmi, sub pretextul că nu vor vedea începutul meciului. Totodată, în sprijinul lor, au încercat să vină suporterii oaspeţi deja intraţi în stadion, solicitând să părăsească incinta pentru a pune o presiune suplimentară pe dispozitivul de jandarmi. Pentru a evita degenerarea situaţiei şi alimentarea unei stări conflictuale, jandarmii au folosit pulverizatoarele cu substanţă iritant-lacrimogenă din dotare”, a precizat Jandarmeria.

La fiecare meci de fotbal, organizatorul, alături de Jandarmeria Capitalei, recomandă tuturor participanţilor la evenimentul sportiv să vină din timp la stadion, pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de acces în arena sportivă, a adăugat Jandarmeria Capitalei. “Subliniem faptul că acest tip de comportament este o tactică folosită frecvent de anumite galerii, pentru a pune presiune pe forţele de ordine, în încercarea de a evita controlul corporal riguros pe care îl face societatea specializată de protecţie şi pază”.

Partida FCSB – Petrolul, contând pentru etapa a zecea a Superligii, a început la ora 21.30.

 

Sultanul Erdogan cere Occidentului ‘măsuri descurajatoare’ împotriva Israelului: ‘Pentru ca regiunea noastră să nu fie târâtă într-un mare dezastru’

FOTO Se face pace? Preoți și ierarhi români și ruși au stat la aceeași masă, unii lângă alții