Medic întors din Germania pentru a profesa în sistemul românesc: Radiologia intervenţională este medicina viitorului şi are sens să ne specializăm pe asta

Medicul Theodor Lutz, specialist în radiologie intervenţională, care a decis să profeseze în România după 12 ani în care a activat în străinătate, afirmă că ”radiologia intervenţională este medicina viitorului şi are sens să ne specializăm pe asta”. El a explicat, la Medika TV, care crede că sunt cauzele pentru care în România sunt atât de puţini medici specializaţi pe radiologie intervenţională.

Medicul Theodor Lutz, unul dintre puţinii medici români specializai în radiologie intervenţională, a povestit, miercuri seară, la Medika TV, că încă de la început a muncit cu colegii mai experimentaţi noaptea şi mergea în timpul liber pentru a asista la intervenţii.

”Nu aveam destule cazuri în timpul zilei şi le spuneam colegilor de noapte: sună-mă şi vin! Şi mă sunau şi mă duceam şi uite aşa am învăţat. Şi într-adevăr, multă lume are poate reticenţă faţă de aceste lucruri, dar radiologia intervenţională este medicina viitorului şi are sens să ne specializăm pe asta”, afirmă Theodor Lutz.

Întrebat, la Media Tv, care crede că sunt cauzele pentru care în România sunt atât de puţini medici specializaţi pe radiologie intervenţională, Theodor Lutz a invocat trei posibile motive.

”Primul lucru este legat de faptul că, poate unii dintre ei (medici radiologi – n.r.) nu vor să aibă treabă cu pacientul prea mult. În al doilea rând, este posibil să nu aibă acces la o pregătire aşa bună în spitalele de stat, unde se face rezidenţiatul şi pe locul trei probabil ar fi faptul că radiologii imagişti profită, poate, de această posibilitate de a lucra de acasă în ultimii ani şi din această cauză le vine să greu să schimbe acest confort cu o muncă de spital, la patul pacientului, seara, în gărzi, cu şorţ de zece kilograme pe tine”, a răspuns medicul.

 

Proiect iniţiat de un deputat USR prin care şi studenţii de la învăţământul la distanţă sau cu frecvenţă redusă să beneficieze de reducere la transport, la fel ca studenţii de la zi

Medic român, după 12 ani de profesat în străinătate: Mi-ar plăcea să văd schimbări în bine la stat / În Germania, poţi merge cu asigurarea fie la privat, fie la stat, doar firma spitalului e diferită, pacientul nu simte lucrurile astea