Medic primar de chirurgie generală: Radiologia, acum nişte ani, era o specialitate de ultimă alegere pentru că era neatractivă/ Acum este extraordinar de dezvoltată şi de interesantă, având nu numai valenţe diagnostice, ci şi valenţe curative

Prof. dr. Adrian Miron, medic primar de chirurgie generală la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, doctor în ştiinţe medicale, a afirmat că radiologia era, în urmă cu câţiva ani, o specialitate de ultimă alegere la rezidenţiat pentru că era neatractivă, dar în prezent imagistica intervenţională este extraordinar de dezvoltată, având valenţe diagnostice şi curative.

Adrian Miron a fost întrebat, luni, la , de ce chirurgia nu mai este aleasă la rezidenţiat aşa cum se întâmpla în urmă cu mai mulţi ani. 

 
”Noi, ca seniori, ne plângem că specialitatea chirurgicală este aleasă mai puţin, nu mai este în primul rând. Nu mai este în primul rând pentru că, dacă mi-aduc aminte, când eram eu în acele momente ale opţiunilor,  specialitatea chirurgicală sau în general specialităţile chirurgicale aveau un grad de activitate prin dinamism şi prin spectaculozitate, prin faptul că se obţinea ceva rapid ca diagnostic şi ca terapeutică şi atunci ocupau prim-planul acesta al deciziilor, al opţiunilor”, a afirmat Adrian Miron.

 
El a adăugat că medicina a evoluat şi foarte multe specialităţi care păreau anoste au devenit dinamice. 
 
”Între timp medicina s-a dezvoltat şi foarte multe specialităţi care e păreau anoste au devenit foarte dinamice, foarte interesante şi în care zona de dezvoltare tehnologică, tehnologia medicală a progresat enorm. Vă dau un exemplu simplu: radiologia. Radiologia, acum nişte ani, era o specialitate de ultimă alegere pentru că era neatractivă, radiologia clasică. Acum, în radiologie, înţelegând prin aceasta imagistica dublată de imagistica intervenţională este extraordinar de dezvoltată şi de interesantă, având nu numai valenţe diagnostice, ci şi valenţe curative. Un radiolog este acum un terapeut. Nu mai este un diagnostician. Şi este un terapeut care are acces la AI, la lucruri sofisticate şi foarte moderne şi care în plus poate lucra şi de distanţă”, a explicat medicul.

Bianca Andreescu pune capăt seriei de înfrângeri și avansează în turul secund la Tokyo

Preşedinta proeuropeană a R.Moldova Maia Sandu salută, după alegeri şi referendum, o victorie într-o ”luptă nedreaptă” împotriva Moscovei, după alegeri şi referendum