Medic stomatolog: Inteligenţa artificială ocupă din ce în ce mai mult loc în existenţa noastră şi stomatologia n-ar putea face abstracţie

”Trăim în era digitalizării, într-un moment istoric în care inteligenţa artificială ocupă din ce în ce mai mult loc în existenţa noastră şi stomatologia n-ar putea face abstracţie. Iar simularea digitală a danturii implică un program sau mai multe prin care medicul stomatolog îi poate explica pacientului, în urma tratamentului preconizat, ce rezultate va avea. Deci, practic, se pot modifica din programul respectiv sau se poate arăta alinierea dinţilor. Sau se poate arăta rezultatul final după un număr de extracţii, implanturi şi restaurări, sau se pot face diverse simulări dacă pacientul adoptă o opţiune de tratament sau dacă adoptă altă opţiune. E un lucru foarte convenabil, este foarte la îndemână, pacienţii sunt foarte fericiţi vizualizând aceste rezultate”, a declarat Lorelei Nassar, miercuri seară, la Medika TV.

Medicul stomatolog a precizat că sunt cazuri în care pacientul îşi crează aşteptări nerealiste.

”Câteodată poate ca şi pacientul să-şi creeze nişte aşteptări nerealiste. Nu rare ori ne întâlnim cu situaţii în care intră persoana în cabinet şi spun eu vreau un zâmbet ca la Hollywood. Şi atunci, eu personal, atitudinea mea, este ca să ajungem la un numitor comun, să diminuieze aşteptările sale, astfel încât să fim foarte siguri că el va fi foarte fericit”, a mai spus Lorelei Nassar.

Potrivit acesteia, sunt şi pacienţi care cer o nuanţă foarte albă de dinţi, chiar dacă aceasta nu se potriveşte deloc cu culoarea pielii sau a părului. În acest caz, medicul stomatolog trebuie să intervină şi să explice.

”Tot un dialog de genul acesta avem de pildă cu pacienţii care îşi doresc soluţii nerealiste. Există şi în slang-ul stomatologic, e o nuanţă de alb foarte – foarte – foarte alb. Noi îi spunem chiar alb de porţelan, alb de WC, scuze. Dar vin deseori pacienţi şi spun că ei vor dantura restaurată cu restaurare de zirconiu şi specific acea nuanţă de alb. Şi atunci munca noastră, a mea personal, este să-i explic întâi şi întâi. Noi avem de la naştere o armonie perfectă între culoarea feţei, culoarea dinţilor, culoarea părului şi ar însemna o dizarmonie flagrantă să stricăm acest echilibru. Desigur, există situaţii când faţetele sunt indicate sau când restaurări din zirconiu, clar, se fac tot timpul, sunt foarte fiabile, sunt extraordinar de estetice, dar trebuie să se respecte această armonie născută pentru că altminteri este disonant, pur şi simplu”, a explicat Lorelei Nassar.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Elena Lasconi tună: Ponta e omul sistemului. El și Antonescu au vrut să dea o lovitură de stat

Donald Trump taie în carne vie și pregătește o mare lovitură în cel mai vulnerabil punct al SUA (Presă)