Mega Image: Personalul implicat în desfăşurarea activităţii magazinelor ce urmează a fi cesionate va fi protejat pe parcursul întregului proces

Personalul Mega Image implicat în desfăşurarea activităţii magazinelor ce urmează a fi cesionate va fi protejat pe parcursul întregului proces şi va fi transferat, alături de toate drepturile şi beneficiile decurgând din lege, către cumpărătorul sau cumpărătorii adecvaţi, a transmis marţi retailerul.

Delhaize „The Lion” Nederland BV (Mega Image) a propus, recent, o serie de angajamente pentru a înlătura îngrijorările concurenţiale identificate pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse de consum preponderent alimentare, în contextul preluării Profi Rom Food SRL.

Printre acestea se află şi cedarea activităţilor de vânzare de bunuri de larg consum aferente unui număr total de 87 de magazine situate în Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timişoara, sub forma unui transfer de business (incluzând echipamentele, personalul aferent etc.), fără întreruperea activităţii pentru niciunul dintre unităţile implicate.

„În linie cu valorile esenţiale ale grupului Ahold Delhaize, clarificăm faptul că întreg personalul implicat în desfăşurarea activităţii magazinelor ce urmează a fi cesionate va fi protejat pe parcursul întregului proces şi va fi transferat, alături de toate drepturile şi beneficiile decurgând din lege, către cumpărătorul/cumpărătorii adecvat/adecvaţi. De asemenea, în linie cu regulile specifice concentrărilor economice, cumpărătorul şi/sau cumpărătorii vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii de eligibilitate menite să asigure viabilitatea şi continuitatea activităţii comerciale cesionate. Mai precis, entităţile interesate vor trebui să îndeplinească toate cerinţele legale aplicabile pentru a prelua activitatea. Totodată, cumpărătorul / cumpărătorii vor fi supuşi, în prealabil, aprobării Consiliului Concurenţei, astfel că orice acord final va fi încheiat doar după aprobarea de către Consiliul Concurenţei”, precizează retailerul într-un punct de vedere transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, angajamentele specifice pieţelor locale fac parte integrantă din pachetul complet al angajamentelor propuse de către Ahold Delhaize, alături de angajamentele comportamentale supuse consultării publice de către Consiliul Concurenţei în data de 9 octombrie 2024.

Angajamentele asumate garantează că aprobarea tranzacţiei, în condiţiile implementării lor, asigură păstrarea unui just echilibru concurenţial pe piaţă, angajamentele fiind de natură să înlăture complet îngrijorările exprimate de Consiliul Concurenţei cu privire la pieţele locale, se mai arată în documentul transmis de Mega Image.

Astfel, Ahold Delhaize se angajează să cedeze activităţile de vânzare de bunuri de larg consum aferente unui număr total de 87 de magazine în vederea reducerii cotei de piaţă cumulative şi a numărului de magazine în zonele relevante, către unul sau mai mulţi cumpărători adecvaţi şi evaluaţi în baza unor criterii obiective şi calitative, cu aprobarea prealabilă a Consiliului Concurenţei.

Mega Image precizează faptul că aceste angajamente reprezintă un demers firesc şi specific în aceste categorii de tranzacţii pe pieţele de retail, acestea fiind, totodată, formulate conform algoritmului de calcul şi reglementărilor specifice în domeniul concurenţei şi sunt în linie cu practica decizională a autorităţii naţionale, dar şi cu practica la nivel european.

La finele lunii octombrie 2023, fondul de private equity MidEuropa anunţa, printr-un comunicat, că a încheiat un acord privind vânzarea Profi Rom Food către Ahold Delhaize, din care face parte şi lanţul Mega Image, pentru suma de 1,3 miliarde de euro.

Vânzarea Profi către Ahold Delhaize reprezenta cea mai mare tranzacţie pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală care implică un fond de private equity. De asemenea, tranzacţia era cea mai mare de până la acel moment pe segmentul alimentar din Europa Centrală şi de Est, însă a fost condiţionată de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare, fiind preconizat a se finaliza în 2024.

Delhaize „The Lion” Nederland BV este o companie a grupului Ahold Delhaize, prezent pe piaţa românească prin intermediul Mega Image, care are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.

Profi Rom Food îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerţului cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Profi Rom Food este deţinută de MEP Retail Luxco Sarl, parte a grupului de investiţii MidEuropa. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu)

Sursa: www.agerpres.ro

Fostul fotbalist Diego Forlan va participa la o competiţie de tenis

Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor ar trebui modificată cu obligaţie de plată a PAD-ului odată cu taxele locale (primar)