Mehedinţi: Bărbat arestat pentru trafic de cocaină şi canabis, aduse într-un colet din Spania

Un bărbat de 37 de ani din judeţul Mehedinţi a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce ridica un pachet, introdus în ţară din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, în care s-ar fi aflat, ascunse printre diverse bunuri, aproximativ 600 de grame de cocaină (drog de mare risc) şi 4 kilograme de canabis (drog de risc).

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul celui în cauză, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă.

 

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, de 37 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc şi mare risc, fără drept şi trafic de droguri de risc şi mare risc. Bărbatul a fost prins în flagrant delict, la data de 2 octombrie 2024, în timp ce ar fi ridicat un pachet, introdus în ţară din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, în care s-ar fi aflat, ascunse printre diverse bunuri, aproximativ 600 de grame de cocaină (drog de mare risc) şi 4 kilograme de canabis (drog de risc)”, informează IPJ Mehedinţi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Operațiune comună a SUA, Iordaniei și Irakului – Tânără yazidi, eliberată după 11 ani de captivitate

Ploieştiul va avea în continuare cel mai mic preţ la gigacalorie plătit de populaţie dintre toate marile municipii din ţară