Melioidoza lovește Hong Kong: Cum a provocat moartea a 11 maimuțe

„Am izolat întreaga secțiune de mamifere pentru moment, astfel încât să nu existe niciun fel de contact între cetățenii obișnuiți și animale”, a declarat Kevin Yeung, ministrul culturii și turismului din Hong Kong, pentru postul local RTHK.

Maimuțele afectate, care includeau specii precum De Brazza, maimuța veveriță obișnuită, tamarini de bumbac și saki cu față albă, erau găzduite în cinci cuști separate. Autopsiile au relevat prezența unei cantități mari de bacterii inducătoare de melioidoză în organele maimuțelor, relatează Reuters.

Yeung a declarat: „Se crede că lucrătorii au adus apoi sol contaminat în cușcă prin pantofii lor”.

Grădina zoologică, cea mai veche din Hong Kong, construită în 1860, a închis o parte a facilităților sale din 14 octombrie, când au fost anunțate primele decese. Aceasta găzduiește aproximativ 158 de păsări, 70 de mamifere și 21 de reptile în circa 40 de incinte.

Deși melioidoza poate afecta atât oamenii, cât și animalele, autoritățile asigură că transmiterea de la animale la oameni este puțin probabilă. Cu toate acestea, situația rămâne sub strictă monitorizare pentru a preveni răspândirea infecției.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Problemele de sănătate ale genrației Z: Ne transformăm cu toții în acele persoane bătrâne și cocoșate și există un motiv

Poli Iași-Unirea Slobozia și Rapid-Farul, ultimele meciuri din etapa a 13-a