Mihaela Mitroi (GTA Group): Mediul de afaceri este deja la limita suportabilităţii în privinţa fiscalităţii

Mihaela Mitroi, Partner GTA Group, care este speaker la evenimentul premium televizat News.ro de joi, 24 octombrie, intitulat „IMM-urile, oxigen pentru România”, apreciază că mediul de afaceri este deja la limita suportabilităţii în privinţa fiscalităţii şi că Guvernul a exagerat cu nivelul cheltuielilor, care nu sunt toate pentru investiţii şi dezvoltare.

“Guvernul a exagerat cu nivelul cheltuielilor, care nu toate sunt pentru investiţii şi pentru dezvoltare şi acum spaţiul fiscal rămas pentru revenire devine foarte strâmt. Variante sunt puţine pentru a ieşi din ciclul din ce în ce mai ridicat al împrumuturilor, pe de o parte şi încercarea de a aduce din nou deficitul la limite suportabile. Mediul de afaceri cu greu va mai suporta noi creşteri ale taxelor în condiţiile în care statul nu reuseşte să tempereze partea de cheltuieli. Şi în primavară au fost promisiuni pentru această zonă de reducere a cheltuielilor, însă ele fie nu au fost suficient de hotărât aplicate, fie au fost ineficiente. Rămâne de văzut ce fel de mix de politici publice în zona de fiscalitate şi colectare vor fi anunţate pentru anul viitor, însă în ceea ce priveşte acest aspect, al fiscalităţii, trebuie avut în vedere că mediul de afaceri este deja la limita suportabilităţii”, afirmă Mihaela Mitroi.

Alături de Mihaela Mitroi, la eveniment vor mai lua cuvântul Sterică Fudulea – Secretar General, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Gabriela Folcuţ – Director Executiv, Asociaţia Română a Băncilor (ARB), Dumitru Nancu – Director General, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Alexandru Savin – Senior Investment Manager, ROCA Investments, Florin Pogonaru – Preşedinte, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Peter Barta – Antreprenor şi consultant, Founder, The Long Run, Ionuţ Ţaţa – Antreprenor,  Founder & CEO, Iceberg.

Evenimentul premium televizat News.ro „IMM-urile, oxigen pentru România”- ediţia a III-a, va începe la ora 10.00 şi va fi transmis de postul de televiziune Prima News şi online pe pagina Agenţiei de presa News.ro şi pe pagina de Facebook a News.ro. 

Evenimentul News.ro a devenit tradiţional, este organizat de această dată în contextul economic inflaţionist şi al înăspririi regimului fiscal şi îşi propune să susţină IMM-urile – oxigenul atât de necesar economiei României. La eveniment se vor discuta programele statului privind IMM-urile, sprijinul pe care FNGCIMM, băncile şi consultanţii îl pot da, precum şi soluţiile pentru noi modele de succes inovative şi pentru dezvoltarea afacerilor pe plan intern şi internaţional.

Rolul afacerilor mici şi mijlocii este cel mai important pentru ca România să aibă un model economic sustenabil, bazat pe încurajarea antreprenoriatului local, sprijinirea IMM-urilor fiind şi un obiectiv prioritar al Uniunii Europene. IMM-urile sunt foarte importante pentru competitivitatea şi prosperitatea României, pentru suveranitatea sa economică şi tehnologică, precum şi pentru rezilienţa economiei la problemele interne şi la diverse şocuri externe.

Parteneri ai evenimentului sunt , , , , iar partener organizaţional .

Mai multe detalii despre eveniment la:

Comisia Europeană denunţă un ”amestec fără precedent” al Rusiei în referendumul şi alegerile din R.Moldova

Accidentul din Brăila în care o fetiţă de trei ani şi mama ei au murit – Tânărul care conducea, fără permis, tractorul, arestat preventiv/ Proprietarul tractorului, sub control judiciar