Milionarii din Ucraina, aroganta in vreme de razboi: Au spart sume uriase pe bolizi de lux

De la începutul anului până în prezent, au fost înmatriculate șapte modele Maserati Ghibli, cinci Bentley Continental GT și trei Rolls-Royce Spectre, fiecare cu prețuri de sute de mii de dolari.

Mașinile de lux second-hand au cunoscut o creștere a cererilor cu aproximativ 30%. În general, piața automobilelor de lux din Ucraina este în expansiune, susținută de cererea acumulată și de posibilitatea de a importa vehicule din străinătate. Vânzările acestor mașini s-au dublat în regiunile vestice, precum Zakarpattia și Ivano-Frankivsk, comparativ cu anii anteriori.

În legătură cu vânzările altor autoturisme, piața auto este încă la jumătate față de nivelurile din 2021. Totuși, acest trend nu se aplică mașinilor de lux. Cererea pentru supercaruri și automobile sport de lux de către milionarilor ucraineni a crescut, ajungând sau chiar depășind nivelurile de dinainte de război. Una dintre cele mai impresionante colecții de mașini de lux din Ucraina îi aparține lui Oleksandr Slobozhenko, un antreprenor din domeniul online. În timpul războiului, el a prezentat pe rețelele sociale achiziția unui McLaren 720S Spider, în valoare de aproximativ 300.000 de dolari. Colecția sa include în total 24 de automobile extrem de scumpe. Recent, Slobozhenko a fost acuzat de evaziune fiscală semnificativă și, ulterior, a fost raportat că a părăsit Ucraina.

Potrivit presei, Dmytro Khitsenko, un alt blogger și investitor în criptomonede, deținea la doar 22 de ani un Lamborghini Huracan în valoare de 280.000 de dolari și un coupe hibrid BMW i8, care costă aproximativ 100.000 de dolari.

Mykhailo Romanenko, cunoscut în mass-media ca un „cripto-miliardar”, a realizat o achiziție remarcabilă, cumpărând un supercar Bugatti Bolide de 4,6 milioane de dolari. Anterior, ar fi fost proprietar al unui Bugatti Centodieci, un model extrem de rar, cu un preț de peste 10 milioane de dolari, din care au fost produse doar 10 exemplare.

 

 

PNL îl acuză pe Crin Antonescu că este ‘necolegial’

General rus: Întregul nostru front a avansat în Kursk