Ministerul Apărării face ultimii pași pentru ca România să doboare dronele rusești care ne survolează teritoriul

Proiectul specifică și măsurile care se iau gradual în cazul aeronavelor cu pilot care folosesc ilegal spațiul aerian al României. Totodată, sunt definite și vehiculele aeriene (rachetele de exemplu) și se stabilește prin proiect faptul că și ele pot fi distruse. E una dintre cele mai importante legi din pachetul legislativ pentru distrugerea dronelor care ajung pe teritoriul României.

Proiectul de lege vine în contextul în care mai multe fragmente de drone rusești au căzut în România, pe fondul atacurilor Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Proiectul poate fi consultat aici:

„Suntem în proces de optimizare a cadrului legislativ naţional pentru a fi în măsură să prevenim şi să combatem riscul ca drone eşuate, utilizate de forţele ruse împotriva obiectivelor ucrainene, sau fragmente ale acestora să cadă pe teritoriul naţional”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, vineri, la ceremonia organizată de Ziua Armatei.

 

Incendiu violent la o cabană de lemn din localitatea Trip: Pompierii din Satu Mare intervin de 4 ore

Avertisment lansat de șefa Asociațiilor din Energie: ‘Plăţile către furnizorii de energie se apropie de întârzieri de un an’