Ministerul Sănătăţii, despre focarul din Mehedinţi: 90 de persoane au ajuns la spitale cu greţuri, vărsături şi astenie / Formele de boală sunt uşoare şi medii / Sursa posibilă – preparatele furnizate în şcoli de către o firmă de catering

Ministerul Sănătăţii anunţă, joi seară, referitor la focarul de toxiinfecţie alimentară apărut în mai multe şcoli din judeţul Mehedinţi, că 90 de persoane au ajuns la spitale cu greţuri, vărsături şi astenie. Formele de boală sunt uşoare şi medii, 26 de persoane fiind deja externate. Sursa posibilă a îmbolnăvirii sunt preparatele furnizate în şcoli de către o firmă de catering.

”La Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin s-au prezentat 79 de persoane cu greţuri, vărsături şi astenie, 4 persoane la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova şi 7 persoane la Spitalul Municipal Băileşti. Formele de boală sunt uşoare şi medii. În urma evaluării medicale, 26 dintre pacienţi au fost externaţi, iar alţi bolnavi urmează să fie externaţi în această seară”, a transmis, joi seară, inisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că sursa posibilă a toxiinfecţiei sunt preparatele alimentare furnizate în şcoli de către o firmă de catering.

”Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a informat DSVSA Mehedinţi cu privire la suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, precum şi prestatorul de servicii. Au fost iniţiate controale atât la firma de catering, cât şi în unităţile de învăţământ unde s-a servit meniul. Au fost recoltate probe alimentare, precum si probe biologice de la pacienţi”, a mai transmis sursa citată.

Autorităţile din judeţul Mehedinţi au activat, joi după-amiază, Planul roşu de intervenţie, în urma unui apel la 112 prin care se anunţa că mai mulţi copii, din diferite localităţi, au stări de rău şi simptome de toxiinfecţie alimentară. Copiii au vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

Autorităţile intervin cu mai multe autospeciale de transport victime multiple, fiind alocate şi maşini din judeţele învecinate.

 

Lovitură de teatru la CCR: Noul statutul al grefierilor, declarat neconstituțional. Se reactivează vechea lege

Bilanţul gospodăriilor afectate de inundaţii în Galaţi, actualizat – 6.939 de gospodării din 28 de localităţi / Evaluarea continuă – FOTO