Ministerul Sănătăţii: Este importantă dezvoltarea parteneriatului cu sectorul privat al industriei farmaceutice

Ministerul Sănătăţii evidenţiază importanţa dezvoltării parteneriatului cu sectorul privat al industriei farmaceutice, menţionând că Spania reprezintă un model de bună practică în acest domeniu având în vedere autonomia strategică în domeniul medicamentelor, sustenabilitatea industriei farmaceutice, încurajarea producţiei, a cercetării şi dezvoltării care au un avânt fără precedent în ţara din Peninsula iberică.

O delegaţie a ministerelor Sănătăţii şi Economiei, condusă de ministrul Alexandru Rafila, s-a întâlnit cu secretarul de stat din Ministerul Industriei şi Turismului din Spania Rebeca Torro Soler şi conducerea Agenţiei ProFarma, care coordonează activităţile de dezvoltare ale industriei farmaceutice spaniole.

„Este importantă dezvoltarea parteneriatului cu sectorul privat al industriei farmaceutice, care şi în România este majoritar, şi, de asemenea, implicarea universităţilor de medicină şi farmacie pentru consolidarea cercetării şi dezvoltării într-un domeniu în care progresele sunt rapide, iar nevoia de acces la medicamente, inclusiv pentru medicamentele critice, este esenţială”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis vineri.

Potrivit sursei citate, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Economiei vor organiza un grup de lucru în care vor invita reprezentanţii principalelor organizaţii din industria farmaceutică pentru realizarea unui proiect strategic şi a legislaţiei necesare pentru implementarea lui. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Cum poți recupera banii pe asigurarea RCA în cazul în care vinzi mașina: Ce pași trebuie să urmezi

Fotbal: ”Să câştigi e mai important decât să joci bine”, consideră Carlo Ancelotti (Real Madrid)