Ministrul Agriculturii participă luni la Consiliul AgriFish

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă luni, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles, principalele puncte pe ordinea de zi fiind situaţia pieţelor agricole, în special ca urmare a invadării Ucrainei, şi bilanţul celui de-al doilea an de punere în aplicare a planurilor strategice de Politică Agricolă Comună (PAC).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, miniştrii vor realiza şi un schimb de opinii cu privire la viitoarele consultări anuale dintre UE şi Regatul Unit referitoare la posibilităţile de pescuit pentru 2025 şi vor discuta o propunere a Comisiei de actualizare a posibilităţilor de pescuit pentru 2024 şi 2025.

„Pe baza informaţiilor din partea Comisiei Europene şi a statelor membre, miniştrii agriculturii vor analiza situaţia pieţelor agricole, un subiect recurent pe ordinea de zi a Consiliului. Consiliul va desfăşura o discuţie publică cu privire la al doilea an de punere în aplicare a planurilor strategice de PAC. În cadrul întâlnirii, oficialii europeni vor desfăşura un schimb de opinii cu privire la viitoarele consultări anuale dintre UE şi Regatul Unit despre posibilităţile de pescuit pentru 2025, precum şi în privinţa consultărilor anuale UE-Norvegia şi statele costiere pentru anul următor”, se precizează în documentul citat.

Consiliul va supune dezbaterii o propunere a Comisiei de actualizare a posibilităţilor de pescuit aferente anilor 2024 şi 2025 pentru anumite stocuri de peşte, pentru a ţine seama de cele mai recente avize ştiinţifice şi de evenimentele din ultima perioadă.

Printre punctele de pe ordinea de zi de la rubrica „Diverse”, preşedinţia ungară va oferi Consiliului în mod public informaţii cu privire la Summitul UE-Balcanii de Vest privind serviciile veterinare (Budapesta, 11 septembrie 2024), Comitetul FAO pentru silvicultură (Roma, 22-26 iulie 2024) şi Comitetul FAO pentru agricultură – Subcomitetul pentru creşterea animalelor (Roma, 16-18 iulie 2024). AGERPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Infotrafic: Transporturi agabaritice, duminică seara, în zonele Mizil şi Agigea

Cel puţin 12 persoane su fost rănite într-un atac rusesc asupra unei clădiri de apartamente din oraşul ucrainean Harkov